Finalitzats els primers entrenaments lliures de la temporada del WEC. El mundial es presenta interessant per Porsche, qui ha estat el gran protagonista de la jornada amb un doblet en les dues sessions de lliures. Silverstone es vestia de gala per rebre als diferents bòlids de les diferents categories d’aquest nou mundial de resistència 2016. Començava la jornada amb la típica foto commemorativa on posaven els 33 pilots de les diferents categories al complet. Moltes cares conegudes i algunes noves com el debutant en la categoria i, conegut a la F1, Roberto Merhi. El pilot espanyol ha debutat avui a sobre del seu Oreca 05 amb un resultat més que acceptable.

Començava la tarda en el circuit de Silverstone amb el cel molt tapat i un ambient molt fred, per sota dels 10 graus. Encara així, Porsche ha demostrat en els FP1 qui portarà la veu cantant en el grup de LMP1. El 919 Hybrid de Bernhard ha marcat el millor temps de la primera sessió amb un 1:42.182s. Seguit pel seu company d’equip Lieb que ha rodat 43 voltes i que s’ha quedat a tan sol 0.814s. Nakajima i el seu Toyota han tancat el podi en tercer lloc a 1.583s.

En el cas del LMP2, Rastr s’ha coronat en la primera sessió, marcant el millor temps de la categoria amb un 1:50.428. Panciatici i Albuquerque han completat el top 3 de la categoria. Merhi per la seva banda, ha quedat en quart lloc amb el seu Manor a 1.3s.

En les categories de GTE, Ferrari ha estat el clar vencedor. El 488 GTE ha estat el guanyador en la categoria PRO aconseguint un 2:01.067s, un temps extraordinari per ser un equip debutant. En els GTE Am, ha encapçalat la classificació AF Corse i el Ferrari 458 Itàlia amb un 2:04.093.

Després de la primera sessió d’entrenaments lliures, ha tocat la pausa per menjar i just després, els pilots han tornat a sortir a la freda pista de Silverstone. Kobayashi i el seu Toyota TS050 Hybrid han estat els primers a tocar asfalt. Tot i els esforços de japonès per marcar un bon temps, a Bernhard i el seu Porsche, els ha bastat amb tan sol 35 voltes per posar-se primers marcant 1:39.655s. La temperatura havia baixat fins als 7º encara que això no ha estat inconvenient perquè Lieb marqui el segon millor temps. Loic Duval i l’Audi R18 han tancat el podi. Sébastien Buemi, també conegut per la Fórmula E, ha quedat en sisena posició amb l’equip Toyota Gazoo Racing.

En la categoria LMP2, ha destacat Nick Leventis i el Gibson 015s marcant un 1:49.6s. Nicolas Lapierre amb el seu Alpine A460 i Richard Bradley amb el seu Manor han tancat el podi de la categoria.

En GTE han destacat Ferrari i Porsche. Els italians han tornat a fer doblet en la categoria PRO, igual que en la primera sessió. Gianmaria i Sam Bird han estat els únics a baixar del 2:01.

En la categoria AM, Wainwright i el Porsche 911 RSR s’han fet amb el primer lloc. Dalla Llana i Ruberti amb el Aston Martin i el Corvete han tancat el podi de la categoria.

El cronometre ha arribat a zero, ara és el moment de posar les cartes sobre la taula, el mundial de resistència més important del món ha donat el tret de sortida.