Nelson Piquet Jr. va ser entrevistat per la premsa brasilera dies enrere, i després de deixar diversos encàrrecs al seu gran rival de la Formula E, Lucas di Grassi, també va voler deixar unes paraules il·lustres sobre el seu recent pas per Rebellion al WEC.


Nelson Piquet Jr. no deixa de sorprendre amb les seves declaracions tan directes contra rivals o equips. Dies enrere, el periodista brasiler col·laborador a Grande Premio, Rodrigo Mattar, va entrevistar al pilot de Panasonic Jaguar Racing a Rio de Janeiro. Entre molts temes que es van tocar en la conversa, com bé va ser la rivalitat amb Lucas di Grassi de la que va deixar alguns encàrrecs per al seu compatriota, també va voler relatar les seves sensacions amb Rebellion al WEC.

Piquet Jr. va participar a tota la temporada de 2017 del WEC a la categoria LMP2 amb Vaillante Rebellion al Oreca 07 #13. Va disputar totes les curses excepte la quarta ronda a Nürburgring, i va disputar per segona vegada les 24h de Le Mans en Prototips. Després d’un novè lloc en el seu debut, al 2017 el Rebellion #13 va finalitzar dins el podi de la general, però una irregularitat tècnica del seu equip els va privar d’aquesta excel·lent posició en ser desqualificats de la cursa.

Segons va revelar Piquet a Rio, va ser un dels detonants que li va fer explotar contra el seu equip. “Va ser una puta merda. Mathias Beche no obria la boca per parlar res perquè depenia del lloc de treball. No parlava res, no reclamava”, va comentar exaltat el brasiler.

Amb la possibilitat de títol dels seus companys al cotxe #31, les coses van anar a pitjor i amb la típica grotesca expressió del campió de la Formula E de 2014/2015, ho va explicar així. “Jo enviava a tothom a prendre pel cul. Vaig sortir de l’equip a causa d’això. En diverses ocasions havia d’aixecar el peu per no gastar pneumàtic, corrent poc. Per això, vaig optar per l’opció de canviar el WEC per el Stock Car, perquè jo vaig aprendré molt més i financerament és molt millor. A Rebellion, ells van privilegiar l’altre cotxe amb tres enginyers i el nostre tenia un al costat d’un altre a temps parcial. Van fer tot el possible per invertir a l’altre cotxe quan van començar a tenir avantatge en el campionat en deprimint del nostre”, afirmava contundentment.

La segona part de la temporada les coses encara van ser pitjor, i segons Piquet, a Fuji tot va acabar per destrossar-se completament. “L’altre cotxe va tenir una sort enorme en col·locar-los un motor molt bo a partir de la segona meitat de la temporada mentre el nostre estava per sota de la mitjana. Això va fer una diferència molt gran. Des d’aquest punt en endavant, l’equip va voler que els ajudéssim i aquí van començar les confusions i un mal estar dins de l’equip que es va agreujar a Fuji. En David va poder denunciar a l’equip si ells feien això i llavors ens van passar a perjudicar. Erraven el calibratge del nostre cotxe ‘sense voler’ i el cotxe era lent”, ressaltava un Piquet amb una expressivitat molesta.

A tot això, al Japó va tenir un contratemps amb el seu company d’equip, Bruno Senna, el que encara va augmentar la pressió dins l’estructura de Rebellion. Tot i així, Piquet va tenir bones paraules per al seu també compatriota, tot el contrari que va fer el seu pare amb la família Senna en els seus dies.

“Al Japó, Bruno em va tirar fora de pista al primer revolt. Si jo estigués en el seu lloc, en la situació de lluitar per un títol, faria les mateixes coses. Bruno és una persona molt bona. No som més pròxims perquè ara hem pres camins diferents, estarem en categories diferents i ens veurem molt poc. Ell es posa una mica a la defensiva, crec, a causa de tots els atacs del meu pare contra Ayrton Senna en el passat. Però m’agrada molt. Té molt més a oferir que altres pilots”, prosseguia ‘Nelsinho’ amb la seva explicació.

Finalment, va ser preguntat per la possibilitat de tornar a la categoria. Per a aquest 2018 Piquet té previst acabar el campionat mundial de Formula E i endinsar-se en una temporada completa al Stock Car brasiler, on es veurà les cares amb Di Grassi. Tot i això, està buscant la possibilitat de disputar, de nou, les 24h de Le Mans. “Amb un bon cotxe és possible que puguem fer la cursa. Estem negociant. Al principi, volíem que jo fes també Spa i una jornada de test al Paul Ricard. Però no la vaig fer. La prioritat és estar al Stock, el que limita la meva participació al Mundial de Resistència. Tot i així, podrem tancar un acord per córrer de nou al LMP2“, ha conclòs.