Stéphane Peterhansel ha sigut el gran guanyador d’aquet etapa número 6 del rally Dakar. En segon lloc entrava el seu company d’equip Carlos Sainz seguir del Toyota de Alrajhi a 7 minuts

 

Per primera vegada en aquesta edició del Rally es produeix un canvi de líder. Fins a dia d’avui, Sébastien Loeb no havia perdonat en gairebé en cap etapa però avui tocava una etapa amb molta navegació dins el Salar de Uyuni, i obrir pista no afavoria gens al nou vegades campió del WRC.

I així ha estat, Sébastien Loeb i Daniel Elena han patit les conseqüències d’una dura navegació amb la poca experiència en el Dakar. Sobre el quilòmetre 250 el seu company d’equip Carlos Sainz ja l’havia atrapat i seguidament deixava passar també a Peterhansel. Finalment el francès de Peugeot ha acabat cedint més de 8 minuts.

Carlos Sainz ha arribat en segona posició, i un cop més, se l’hi escapa la victòria per molt poc. Aquesta vegada ha entrat a tan sols 17 segons de Peterhansel però ha recuperat uns minuts respecte Loeb. El pilot espanyol està a 5’55” del líder del Dakar.

Peugeot ha aconseguit un altre doblet d’etapa. El triplet se li ha escapat per culpa del Toyota de Alrajhi que ha portat a Loeb a ocupar la 4ª poició. Nasser Al-Attiyah, amb problemes, ha perdut 9 minuts i el seu company d’equip Nani Roma n’ha perdut 11.