Sergio Pérez dóna l’enhorabona a Esteban Ocon per guanyar la batalla i finalitzar la temporada 2018 de F1 millor classificat, però el mexicà està segur que ell va ser més fort a les carreres.

Per segon any consecutiu, Pérez va aconseguir vèncer al seu altament qualificat company d’equip Racing Point (Force India) i júnior de Mercedes, Ocon, en la classificació de pilots, amb el mexicà acabant la temporada 2018 en la vuitena posició, mentre que el francès va ser 12è.

L’any passat, va estar més a prop en termes de posicions amb Pérez acabant setè i Ocon vuitè. No obstant això, notablement, la diferència de punts entre els dos pilots es va mantenir igual, tant en 2017 com a la temporada 2018.

El 2017, el mexicà va sumar 100 punts i el francès 87, amb una diferència de 13 punts. Aquest any, Pérez va aconseguir 62 mentre que Ocon tenia 49 al seu nom amb la mateixa diferència de 13 punts tot i que el mexicà tenia un podi.

Quan FormulaRapida.net li va preguntar com va avaluar Pérez la lluita aquest any, especialment a la classificació on Ocon es va classificar 14 vegades per davant seu, Pérez va reconèixer la derrota, però va sentir que a les carreres ell era més fort.

“Crec que es reflecteix una mica com vas dir, a la classificació probablement ell tenia l’avantatge”, va dir. “Vull dir que, encara que la diferència entre nosaltres a la sessió de classificació és menys d’una dècima, ell va estar més sovint al front que jo”.

“Va ser una mica millor a la classificació i jo vaig ser una mica millor a les carreres”. En veure el rendiment en general, Pérez estava content amb com havia anat el seu any, acabant només set punts per darrere de Nico Hulkenberg de Renault sent el millor de la resta.

El mexicà estava particularment content amb els resultats, considerant els problemes que l’equip va haver de suportar no només a meitat de la temporada sinó des del principi, ja que no van poder obtenir el cotxe que volien a Austràlia.

“Ha estat un bon any quan es considera tot el que ha succeït”, va dir als mitjans de comunicació. “Ha estat una temporada mental molt intensa amb tot el que vaig haver de passar amb el procés d’administració de l’equip, les negociacions, etc”.

“Vaig acabar en la posició que un pilot de carreres mai vol estar, de manera que, considerant l’estrès mental i tot el que vaig tenir durant tota la temporada, crec que ha estat un resultat fantàstic, un gran resultat per a l’equip”.

“Hi va haver bons resultats per a mi i sense la retirada a Mèxic, crec que hauria d’haver estat a només dos o tres punts de Hulkenberg per ser el millor de la resta. En general, tot ha estat bé: l’únic de la resta que també va obtenir un podi, pel que ha estat un bon any”.

“El procés d’administració va ser molt difícil de comprendre quan va arribar la notícia, però s’han fet moltes preparacions en parts molt complicades en què al mateix temps vaig haver de conduir el cotxe”.

“Vaig tractar de sortir-me’n de la millor manera i mai va ser fàcil fer-ho, crec que com a equip vam passar un període molt difícil, un mes molt difícil, però estic content amb el resultat en mirar enrere i reflexionar sobre el que hem fet. Crec que no està tan malament”.