Els comissaris del Gran Premi dels Estats Units van anunciar ahir a la nit dues penalitzacions per moviments antiesportius durant la cursa. Jean-Éric Vergne ha perdut la novena posició a la classificació i a Pérez se li sumaran set llocs a la graella d’Interlagos.


Força moviments polèmics, ahir a la cursa del Circuit de les Amèriques. Les intenses batalles sobretot viscudes al final de la cursa van provocar la queixa de diversos pilots, i Vergne i Pérez n’han patit les conseqüències. Els comissaris van anunciar ahir a la nit que el pilot de Toro Rosso perdria la novena posició aconseguida al sumar-se-li cinc segons addicionals a la classificació, en benefici del Lotus de Pastor Maldonado.

Precisament Vergne ha estat penalitzat pel moviment sobre l’altre Lotus, el de Grosjean, a qui en una batalla en les voltes finals va fer fora de pista quan els pilots sortien del primer revolt. El francès va queixar-se del moviment del pilot de Toro Rosso argumentant que a sobre d’haver-lo fet fora de pista, li havia trencat un apèndix aerodinàmic del qual no va poder refer-se’n. Grosjean va acabar la cursa sense poder recuperar la posició  i sortint-se repetidament de la traçada.

El compte de Twitter de l’equip Lotus va fer broma de l’incident penjant una fotografia de Grosjean “molest pel que havia fet amb el seu cotxe”, tot mencionant el compte de Jean-Éric Vergne:

Sergio Pérez, per la seva banda, ha rebut una penalització més contundent. En la primera volta, intentant avançar Adrian Sutil, va tocar el Ferrari de Räikkönen per darrere, va perdre el control del seu monoplaça i va embestir el Sauber de l’alemany, provocant el seu abandonament i la sortida del Cotxe de Seguretat. El mexicà va tornar a box amb la suspensió trencada i va aparcar-hi el cotxe per donar per finalitzada el que per ell era la seva cursa de casa.

L’acció del pilot de Force India ha estat contestada amb una addició de set places a la graella de sortida per la propera cursa i dos punts menys pel seu “carnet per punts” de la FIA.