Gabriel Bortoleto ha finalitzat en primera posició, seguit de Grégoire Saucy, mentre que la millor posició de Pepe Martí ha estat la setena

En una pausa de gairebé dos mesos abans de la pròxima carrera a Imola, la Fórmula 3 ha realitzat el primer dia de tests al Circuit de Barcelona-Catalunya on el pilot brasiler Gabriel Bortoleto va marcar el millor temps en una prova on també van estar Franco Colapinto i Sebastián Montoya.

El brasiler, que lidera el campionat després de dues victòries en quatre curses, va marcar el millor temps de la jornada, 1:27.221, encara en la sessió matinal, superant en més de dues dècimes al segon i tercer classificat del campionat, Grégoire Saucy i Dino Beganovic.

Així i tot, Bortoleto va acabar el dia amb amb un èxit total, liderant la sessió de la tarda, però amb un temps d’1:28.000, quedant una mica per davant de Saucy, amb l’argentí Franco Colapinto tercer.

El pilot català Pepe Martí ha finalitzat en desena posició en la sessió matinal i setè en la sessió de tarda. Martí segueix a un gran nivell després d’un gran inici de temporada, donant el màxim per arribar el més lluny possible aquest any.

El pilot de Campos Racing va ser capaç d’aconseguir la primera victòria de la temporada a la cursa sprint del Gran Premi de Bahréin. A Austràlia no va obtenir un resultat tan gratificant, però es manté cinquè en el Campionat de Pilots amb un total de 25 punts.

La sessió de la tarda va estar marcada per una interrupció en l’últim moment quan el pilot brasiler Roberto Faria va parar en la barrera de protecció.

El colombià Sebastián Montoya es va situar vuitè en la sessió matutina, mentre que a la tarda va aconseguir un millor registre, finalitzant en quart lloc.