Francesco “Pecco” Bagnaia, pot aconseguir el seu primer mundial ja a Malàisia amb la primera bola de partit.

Fins fa cosa d’una setmana, no pensàvem que podríem estar parlant de la primera bola de partit per Pecco Bagnaia. I és que, l’italià va agafar el lideratge del campionat la darrera carrera, després d’un diumenge per oblidar del Quartararo. Per això, com ja només queden 2 proves més per arribar al final, Bagnaia té la primera oportunitat de proclamar-se campió a Malàisia.

A la classificació general, Bagnaia està primer, amb 233 punts, seguit del Quartarao a 14 punts i el gran dels Espargaró a la tercera posició a 27 punts de distància. Tots tres tenen opcions de guanyar, encara que alguns ho tenen més complicat que d’altres.

El pilot de Ducati està trobant la forma aquesta recta final del campionat, mentre que rivals directes seus com el Quartarao, com ja hem avançat abans, o l’Aleix Espargaró, estan fallant bastant. La realitat és que tampoc ho té tan complicat perquè tan sols queden 50 punts en joc. Té un ampli ventall de possibilitats, però s’ho haurà de treballar i no cometre cap error.

Opcions per ser campió a Malàisia

És cert que Pecco Bagnaia no ho té res malament per guanyar el títol en aquest circuit. Tampoc és un escenari molt probable, però perfectament assequible. De fet, veient com arriben els tres contrincants, Bagnaia podria aconseguir-ho.

La primera de les opcions implica guanyar la carrera. Si això passes el Quartararo hauria d’haver acabat com a mínim 4t i l’Aleix 2n. Aquesta opció és la més clara, però no l’única. En cas que no pogués guanyar a Malàisia, una segona posició seria suficient si el francès finalitzés 7è o pitjor i el de Granollers 3r. Si això tampoc fos possible, arribant al tercer esglaó del pòdium també podria assolir-ho si el Fabio acabés a la 11a posició i 4t l’Aleix. Això no és tot, ja que tant si acabés 4t com 5è, seguiria amb opcions, ja més complicades, de guanyar-ho. Per què això pogués passar, el de Yamaha hauria d’acabar 14t i 16è respectivament, cosa que veient les últimes carreres, podria passar. I Espargaró, 5è i 4t.

Està clar que el Bagnaia és qui més opcions té, però no està res assegurat i de segur que ni el Fabio Quartararo ni l’Aleix Espargaró han dit la seva última paraula en aquest campionat.