El pilot francés ha sigut el més ràpid en la primera sessió de lliures del Gran Premi de St Petersburg, seguit d’Hawksworth i de Castroneves. La sessió s’ha hagut d’interrompre per un accident de Will Power, on el pilot ha eixit pel seu propi peu.

Simon Pagenaud ha sigut el més ràpid en els FP1 del GP de St Petersburg de la IndyCar Sèries amb un temps de 1:01.724, superant per tan sols 62 mil·lèsimes al pilot d’AJ Foyt, Jake Hawksworth. El company d’equip de Pagenaud, Heli Castroneves, ha sigut tercer, a tan sols 80 mil·lèsimes.

El quart millor temps ha sigut per al segon dels cotxes de Foyt, el del japonés Takuma Sato, que ja ha quedat a mes d’una desena del líder. Ryan Hunter-Reay ha sigut quint, seguit pel vigent campió de la categoria Scott Dixon, en sexta posició.

El top 10 ho completen Kanaan, Montoya, Kimball i Muñoz. La sessió s’ha hagut d’interrompre a falta de 25 minuts per al final, després que el pilot de Penske, Will Power, perdera el control del seu cotxe en la corba 10, quan estava ajustant paràmetres en el volant. El resultat va ser un fort colp contra el mur, que va deixar destrossat el seu cotxe i un període de bandera roja per a retirar-ho. Afortunadament, el pilot ha eixit il·lés.

A part d’això, només hem tingut unes poques eixides de pista, com les que ha protagonitzat el rus Mikhail Aleshin, i xicotetes topades amb els murs de St Petersburg, com els que ha tingut el rookie Alexander Rossi. La segona sessió de lliures serà hui a les 21:40 CET.