Després de tres curses amb guanyadors diferents, l’IndyCar ha arribat al primer circuit oval de la temporada, el Gran Premi de Phoenix. En una cursa no massa emocionant, però amb punts interessant, Pagenaud s’ha emportat el seu primer triomf en un oval gràcies a la sort amb l’estratègia i a un gran ritme en les últimes voltes.

La bandera verda va onejar però va durar molt poc, ja que en el primer revolt, Mikhail Aleshin va perdre la part del darrere del seu monoplaça i va col·lisionar amb el líder del campionat Sébastien Bourdais. Marco Andretti, Graham Rahal i Max Chilton no van poder evitar l’incident i els cinc pilots es van veure obligats a abandonar. Abans que es produïs l’incident, Josef Newgarden havia superat Will Power i JR Hildebrand i era segon. Durant la bandera groga, Ryan Hunter-Reay, Conor Daly i Ed Carpenter van fer les seves primeres aturades.

La cursa va tornar a la bandera verda a la volta 22 i Simon Pagenaud va superar Hildebrand per la quarta plaça. Abans de l’arribada de la nit, estava sent una cursa poc interessant, sense gairebé canvis de posició. En la volta 69, Pagenaud va superar Power i els pilots van començar a aturar-se. No obstant, quan tots van haver parat, Power liderava seguit d’Hélio Castroneves, Pagenaud i Newgarden. Hildebrand, que havia caigut fins la setena posició, va superar Scott Dixon en la volta 90 i James Hinchcliffe dos girs després.

Hildebrand va continuar progressant i, en la volta 119, mentre els cinc primers estaven en menys de dos segons, va superar Newgarden. En la volta 130, els pilots van començar a fer les seves segones aturades. Quan tots els líders, amb l’excepció de Pagenaud, s’havien aturat, una punxada al cotxe de Takuma Sato va provocar que el japonès acabés al mur i es decretés la segona bandera groga. Pagenaud va visitar els pits i va continuar liderant, ja que en el moment en que va sortir la groga tenia una volta d’aventatge. Newgarden també es va haver d’aturar per reparar danys al frontal del monoplaça.

Es va tornar a la bandera verda amb tan sols els Penske i Hildebrand en la volta del líder. En la volta 196, pilots com Newgarden o Dixon van començar la tercera ronda d’aturades, que a priori hauria de ser la darrera. Després d’aquests repostatges, Newgarden estava tercer al davant de Castroneves i Hildebrand.

En la volta 223, Hildebrand havia superat Castroneves i Newgarden va tornar a danyar el seu frontal degut a un lleuger contacte amb un Hunter-Reay amb problemes mecànics. Això va ubicar Hildebrand al podi. Hunter-Reay es va retirar i, per segon cop aquest any, els quatre Andretti no van finalitzar la cursa, ja que Alexander Rossi havia abandonat pocs girs abans degut a problemes derivats d’un contacte amb el mur.

En les últimes voltes, Hildebrand va arribar a la posició de Power però no el va poder superar. Pagenaud va guanyar el Gran Premi de Phoenix seguit de Power Hildebrand. És la primera victòria del francès com a defensor del títol i la primera que aconsegueix en un oval des que va debutar en la categoria. A més, el de Penske torna a liderar el campionat.

Pagenaud és ara el líder de la general amb 151 punts, seguit de Dixon amb 141 i Newgarden amb 133. La següent cursa serà, en dues setmanes, el GP d’Indianapolis, la cursa disputada a la configuració mixta de l’Indianapolis Motor Speedway que serveix com a preludi de l’Indy.

1. (5) Simon Pagenaud, Chevrolet, 250, Running
2. (2) Will Power, Chevrolet, 250, Running
3. (3) JR Hildebrand, Chevrolet, 250, Running
4. (1) Helio Castroneves, Chevrolet, 250, Running
5. (8) Scott Dixon, Honda, 249, Running
6. (6) Tony Kanaan, Honda, 249, Running
7. (21) Ed Carpenter, Chevrolet, 248, Running
8. (14) Charlie Kimball, Honda, 248, Running
9. (4) Josef Newgarden, Chevrolet, 248, Running
10. (19) Carlos Munoz, Chevrolet, 247, Running
11. (16) Ed Jones, Honda, 247, Running
12. (11) James Hinchcliffe, Honda, 246, Running
13. (12) Ryan Hunter-Reay, Honda, 220, Mechanical
14. (20) Conor Daly, Chevrolet, 180, Running
15. (15) Alexander Rossi, Honda, 141, Contact
16. (18) Takuma Sato, Honda, 135, Contact
17. (7) Mikhail Aleshin, Honda, 0, Contact
18. (9) Marco Andretti, Honda, 0, Contact
19. (10) Sebastien Bourdais, Honda, 0, Contact
20. (13) Max Chilton, Honda, 0, Contact
21. (17) Graham Rahal, Honda, 0, Contact