Hayden Paddon i John Kennard deixaran de córrer junts després del Ral·li de Finlàndia, on el copilot neozelandès abandonarà el WRC als seus 58 anys. L’ex copilot de Kevin Abbring, Sebastian Marshall, serà qui el substituirà.


A meitat de temporada hi haurà un canvi de pilots en un dels equips més importants del Mundial de Ral·lis. El Hyundai de Hayden Paddon portarà un altre pilot a bord després el Ral·li de Finlàndia, on John Kennard ha dit que abandonarà la competició als seus 58 anys. Kennard deixarà de donar-li indicacions al seu jove pilot després de 12 anys de col·laboració.

La carrera de Kennard va començar com a pilot a finals dels anys setanta, però es va canviar al seient del copilot en 1985, aconseguint el seu primer podi en el WRC al costat del pilot neozelandès Malcolm Stewart al Ral·li de Nova Zelanda de 1988. Posteriorment va treballar en llocs de direcció per equips del WRC abans de començar a copilotar a Paddon el 2005, que el va portar al WRC de nou en els últims anys de la seva trajectòria.

Junts van guanyar el Campionat de Nova Zelanda de Ral·lis el 2008 i 2009 abans de donar el salt al Campionat del Món de Ral·lis de Producció en 2010 i van aconseguir el títol l’any següent. El 2013, la parella va aconseguir el seu tercer títol de l’NZRC, i a l’abril de l’any passat van fer història amb la victòria al Ral·li d’Argentina, sent els primers neozelandesos a guanyar una prova del WRC.

El nou copilot de Hayden Paddon serà Sebastian Marshall, qui en els últims anys havia acompanyat el pilot reserva de Hyundai, Kevin Abbring.

John Kennard va mostrar la seva tristesa d’haver-se de retirar al mateix temps que ho feia orgullós i satisfet de tot el que ha aconseguit en aquests anys:

“Després de 12 anys com a copilot de Hayden, serà difícil sortir del seient del Hyundai i20 Coupé WRC per última vegada. Però el nostre tracte sempre ha estat que ajudo a Hayden de la manera més efectiva possible i que hagi estat el seu copilot durant tant de temps, ha estat increïblement satisfactori i gratificant. Quan compartim cotxe per primera vegada, el 2006, el somni de guanyar el WRC semblava tan lluny, però ara, a mesura que avancem per aconseguir aquest objectiu final, és oportú reorganitzar els papers per al màxim efecte i per ajudar a completar la missió en la qual estem tots – portar el trofeu del WRC a Nova Zelanda”.

D’altra banda, Hayden Paddon també va voler dedicar unes paraules al que ha estat el seu acompanyant durant els últims 12 anys.

“Òbviament, John ha jugat un paper important en la meva carrera des que vam començar a treballar junts a finals de 2005. Hem aconseguit molt junts i ha estat un viatge d’alts i baixos. És certament trist acabar amb aquesta aliança, però hem estat discutint en els últims dos anys quan seria el millor per a tots dos per fer la transició amb la vista al futur. No puc agrair prou a John per tot el que ha contribuït en aquests 12 anys, però aquest no és el final. Ell seguirà participant, ajudant-me i, com ell ha jugat un paper important en el viatge fins ara, és natural que ell segueixi sent part d’ell”.