El GP de Itàlia se celebrava el passat cap de setmana amb certa expectació entre les grades. Les sancions a nou pilots de la graella deixaven una sortida bastant atípica: amb homes com Stroll i Ocon en segona i tercera posició respectivament, i d’altres com els Red Bull a mitja taula.

Que trist, no? Penalitzacions a tort i dret per canviar unitats de potència i caixes de canvi… I més trist encara que siguin aquestes les úniques que ens brindin la opció de veure un Williams i un Force India en primera i segona línia. Però això és, per ara, la F1. A partir de 2021 es parla d’aplicar un reglament més senzill per reduir les diferències. Haurem d’esperar, doncs. Tornant a la cursa recalcaré que la il·lusió de veure coses noves va durar poc. Ocon i Stroll van anar sent superats per cotxes molt superiors i Hamilton va aprofitar-ho per escapar. No se’l va veure en cap moment. El tornarem a veure aquesta temporada? O ja s’emportarà totes les curses de carrer?

Bottas va complir amb el que se li demanava. Si quan es tracta de remuntar i completar el doblet el finlandès no falla. Ara, quan es tracta de seguir als aspirants al títol… Darrere seu, Vettel també va fer la feina. Un dia que els de Ferrari fallen tant en classificació i tenen la sort de trobar-se amb els de davant (els Red Bull) penalitzats. Potser per un moment vam creure que Ricciardo podria arribar a lluitar pel podi, però de seguida la raó ens va dir que allò era un afer impossible. De totes maneres, em quedo amb la gran cursa que va protagonitzar l’australià, i més tenint en compte que el circuit era més apte pels motors Mercedes i Ferrari.

Raikkonen va tornar a estar gris, com ens té acostumats. He de reconèixer que a la sortida em va sorprendre quan va superar a Bottas. La llàstima és que el ritme no acompanya les ganes de velocitat que li sorgeixen de tant en tant.

Qui no va estar precisament gris va ser Esteban Ocon. El francès (tot i cedir posicions que eren inassolibles) va aprofitar la gran oportunitat de sortir tercer i va acabar sisè enduent-se vuit punts que li serviran per apropar-se a Pérez. Els de Force India lluiten entre ells aquesta temporada i segur que el francès no vol deixar escapar la oportunitat de superar tot un veterà com Pérez. A hores d’ara és difícil saber qui guanyarà el duel, però tinc la sensació que Ocon té més velocitat.

Qui va acabar just darrere del francès, Lance Stroll, es troba en la mateixa situació. Amb els punts del podi de Bakú, en Lance ja planta cara al brasiler, qui li està sobrant bastant aquest any extra. Les dos parelles de companys d’equip van acabar enganxats en un final de cursa bastant curiós. Superaran els debutants als veterans?

Per últim comentar que Verstappen, qui fins ara havia tingut molta mala sort, sembla que comença a estar massa ansiós per fer bones curses. Un error en les primeres voltes el va deixar sense cap opció d’imitar l’actuació del seu company. Un canvi d’aires li arreglaria el seu performance?