Els tests de pretemporada de Fórmula 1 2023 començaran el pròxim 23 de febrer i finalitzaran dos dies després, el 25 de febrer

En aproximadament dos dies començaran els tests de pretemporada de Fórmula 1 2023. És un moment molt important per a totes les escuderies, és el moment de la veritat. Els equips tindran tres dies (dijous, divendres i dissabte) per determinar si tots els canvis que han realitzat durant l’hivern han donat el seu fruit. Si no és el cas, tenen aquest temps per intentar solucionar la situació.

Els punters de la graella

Red Bull i Ferrari són els equips que ja tenen una bona base, ja que van aconseguir fer un bon cotxe per a la passada temporada. És cert que faran canvis, però hauran seguit en la seva línia i no tindran gaires problemes, en primera instància. En canvi, Mercedes ha d’anar amb tot. Després de quedar en tercer lloc en el Campionat de Constructors, aquest any segurament han fet un monoplaça més agressiu. Degut a això, és possible que tinguin problemes durant els dies de pretemporada.

Copyright: Scuderia Ferrari
Zona mitja

Equips de la zona mitja com Alpine i McLaren tampoc ho tindran fàcil. Les dues escuderies volen apropar-se a la part davantera de la graella, però és algo que requereix molt de temps. Per a l’equip francés, un dels inconvenients durant els tests pot ser la fiabilitat. Tot i això, sembla que el seu cotxe serà bastant semblant al de l’any passat. Per altra banda, l’equip de Woking tindrà una pretemporada exigent. La temporada passada no van obtenir els resultats esperats, i ara, a l’haver fitxat a Oscar Piastri, és important que facin un pas endavant. Veig un equip que anirà a totes, i això pot suposar problemes durant els primers dies.

Copyright: McLarenF1
La possible revolució

Seguidament, ens trobem amb Aston Martin. A priori, és l’equip que ha estat més agressiu a l’hora de fer el cotxe d’aquest any, ja que han aplicat nous conceptes i s’espera que facin un pas endavant important. Sense Lance Stroll durant aquests tres dies degut a un accident de bicicleta, Fernando Alonso haurà de donar el feedback sobre si les noves millores funcionen tal com s’espera.

Equips que han de fer un pas endavant

Haas haurà de seguir amb el bon progrés que van fer l’any passat, i la seva nova incorporació, Nico Hülkenberg, s’haurà d’adaptar en el seu retorn a la Fórmula 1. Finalment, AlphaTauri i Williams han de provar coses noves per intentar tenir un millor rendiment. Seran uns dies durs per a ells.