La Fórmula 1 duplicará la quantitat de caps de setmana amb format sprint a partir de 2023, la temporada amb més quantitat de curses

La FIA ha comunicat que la temporada 2023 tindrà 6 curses amb format ‘sprint’, deixant enrere els 3 caps de setmana a ‘l’sprint’ de 2022. De moment no s’han confirmat els circuits on es celebraran, però està clar que la FIA vol apostar molt per aquest model, encara que no convenç a la gran majoria.

Amb aquests tipus d’esdeveniments es busca més espectacle, però la realitat és que molts pilots no arrisquen gaire durant la cursa de dissabte, ja que tothom sap que la cursa important és la de diumenge.

De cara a aquesta temporada, la FIA va incrementar els punts repartits durant les curses a l’sprint (el guanyador s’emporta 8 punts, el segon 7… fins a arribar al vuitè que nomès aconsegueix un punt). Durant 2021, primer any amb aquest format, ja es va veure que hi havia coses a millorar, com per exemple, el sistema de puntuació, però, tot i això, els pilots no arrisquen tant com es voldria.

Si realment es vol apostar per aquest model de Gran Premi, hi ha molts aspectes que s’haurien de mirar a fons i intentar canviar-los. Si la classificació del divendres fos la que donés les posicions definitives, i la cursa del dissabte només servís per donar punts extres, potser els pilots competirien al màxim, ja que no tindrien res a perdre.