Aquesta temporada 2017 les marques del DTM passen de tenir 8 pilots a tenir-ne 6. Això ha causat molts problemes i evidentment molts pilots han estat apartats del DTM, un total de 9, fet que afectarà a altres campionats. En Rodrigo Villalba i l’Arnau Viñals ho analitzen:

Mercedes: tard, però bé?

Ahir Mercedes va anunciar la seva alineació al DTM. Els de Stuttgart van ser les últims en anunciar els seus pilots, i com a sorpresa vam tenir la incorporació de Maro Engel a l’equip.

Com s’esperava, Daniel Juncadella i Maximilian Götz no han continuat, el mateix fet per Felix Rosenqvist i Christian Vietoris, afectats per l’entrada d’Edoardo Mortara i Engel.

BMW: en silenci i discreció

Una gestió de pilots nefasta si la comparem amb la elegant forma de BMW anunciant que prescindien de Martin Tomzcyck per retirada del DTM i d’António Félix da Costa, qui ha estat molt irregular.

La marxa de Da Costa del DTM en principi és per “concentrar-se en la Formula E”, fet estrany ja que quan hi ha hagut curses en que DTM i Formula E coincidien, ell sempre escollia el DTM. Amb dos pilots fora de forma amable, BMW no va tenir problema per mantenir a la resta dels seus pilots.

Audi: “patadón ‘pa ‘lante” i un gràcies en lletra petita

Si a Mercedes la gestió ha estat nefasta, a Audi podríem dir que ha estat lletja i amb poc estil. Especialment amb la

(C) Arnau Viñals // FormulaRapida.net

marxa de Edoardo Mortara i la prematura retirada de Timo Scheider, la marca alemanya no hauria hagut de tenir problemes amb els seus pilots. Però es va decidir no renovar ni Adrien Tambay ni a Miguel Molina, malgrat que el 2016 va assolir dos triomfs.

En els seu lloc s’hi han col·lat Loïc Duval i René Rast. Una decisió estratègica en la cerca, suposem, d’augmentar encara més els pilots de la categoria. Tot i això, Duval també esta competint a Formula E però, amb l’excusa de la retirada de Audi del WEC, ha estat prou hàbil com per col·lar-se al DTM quan més difícil era. El francès serà l’únic (en teoria) debutant del DTM enguany.

D’altra banda, René Rast ha aprofitat les oportunitats que va tenir el 2016 substituint en una cursa a Adrien Tambay i en dues a Mattias Ekström per brillar i sumar punts, demostrant, juntament amb el cinquè lloc en el campionat de LMP2 del WEC, la seva vàlua per competir en la categoria amb més nivell del motorsport.

Cercant feina

Ara mateix, molts pilots de jerarquia busquen el seu seient. La majoria semblen trobar el seu camí en els GTs o a LMP2, un canvi radical després de pilotar en una categoria tan difícil i prestigiosa com el DTM. Però poden aprofitar quan el WEC i la Formula E competeixen el mateix cap de setmana per donar la campanada.

Ara Daniel Juncadella ha començat a parlar bé de la Formula E, quan en el passat va ser un dels més crítics amb la categoria elèctrica, encara que ja ha fet algun test a GP2… Da Costa, tot i deixar el DTM per centrar-se en Formula E, ha mostrat el seu interès en la SuperFormula o LMP, i recentment en la IndyCar.

L’interès cau a la Formula E

Està clar que la temporada 2017 del DTM serà històrica respecte a la marxa de pilots de renom de la categoria, però la de la Formula E ho serà també per una mala organització del calendari un cop més, o dit d’una altre manera, males coincidències inevitables.

La categoria té pilots que competeixen al WEC com és el cas de Buemi, Prost, Piquet, Sarrazin, Bird i López o al DTM, que és el cas de Duval. Això significa que els equips Virgin, Renault, Venturi, NextEV i Dragon tindran seients disponibles per altres pilots. Ràpidament en aquest fet han mogut fitxa, Alex Lynn i Esteban Gutiérrez que han estat nombrats com a reserves de Virgin i Dragon. Els pilots que marxen del DTM se sap que també estan en negociacions.

DTM 2017: Encara més dura

Amb els 18 pilots del campionat alemany de turismes (DTM) només 5 són alemanys. Es tracta de Maro Engel (Mercedes), Marco Wittmann i Timo Glock (BMW), Mike Rockenfeller i Rene Rast (Audi).

El 2017, tot i la carnisseria de pilots, s’haurà aconseguit una graella de pilots que podríem calcificar de “delicatessen” amb molt bon pilots i amb experiència, fet que serà molt més complicat pels joves pilots entrar en aquesta categoria. Hauran de mostrar que a part de ser bons pilots, són molt i molt bons pilots.

La Graella

BMW: Wittmann-Spengler-Blomqvist-Glock-Farfus-Martin

Mercedes: Mortara-Di Resta-Wickens-Auer-Paffett-Engel

Audi: Green-Ekström-Rockenfeller-Müller-Rast-Duval