Fins i tot en la cursa més discreta de Max Verstappen en el que va de temporada, Red Bull surt vencedor de Singapur. Amb el títol de pilots i el de constructors sentenciats, l’únic objectiu que li queda als de la beguda energètica és aconseguir que Sergio Pérez sigui subcampió i la seva victòria al circuit de Marina Bay és un pas en la direcció correcta.

Per Ferrari, sensació agredolça, per una banda acaben amb els 2 pilots al podi i allunyen a Mercedes de la 2a posició del campionat de constructors. De l’altra, Leclerc torna a perdre una Pole, se li complica el subcampionat de pilots i Sainz no aconsegueix trobar la confiança suficient per mantenir el ritme de Leclerc i Pérez. Ferrari està desitjant que s’acabi aquesta temporada i espera tenir l’any que ve una nova oportunitat de trencar la sequera de títols que els acompanya des de 2008.

Els grans guanyadors de la jornada van ser McLaren i Aston Martin, sumant un total de 22 i 12 punts respectivament. Els de Woking lideren ara la zona mitja, superant a Alpine, mentre que el resultat d’Aston Martin els fa saltar 2 posicions de cop, de la 9a a la 7a, 3 punts per sobre de Haas i Alpha Tauri. Per contra, els grans perdedors són Mercedes i Alpine.

Les fletxes de plata ho van passar malament a la cursa i van cometre diversos errors. 2 punts de Hamilton són un botí escàs en front dels 33 de Ferrari, que amplia a 64 la diferència en la lluita per la 2a posició del campionat de constructors. Alpine encara manté a prop la 4a posició del campionat. però després de 2 abandonaments per avaries mecàniques, el dia que el seu rival posa els 2 cotxes al top5, deu haver caigut molt malament a un altre equip que deu estar desitjant que acabi la temporada, després de l’espectacle contractual de l’estiu.

La Fórmula 1 ja encara la recta final, que ens portarà a 2 curses a Àsia (Singapur i Japó) i 3 a Amèrica (Estats Units, Mèxic i Brasil) abans de baixar el teló a Abu Dhabi d’aquí a un mes i mig.