Els Mercedes de Russell i Hamilton es van alçar com a guanyadors en una cursa plagada de polèmiques internes per darrera. Red Bull, Ferrari i Alpine van protagointzar moments de tensió per la ràdio, en una cursa que deixa del tot oberta la lluita pel subcampionat de pilots i deixa la porta oberta a un assalt de les fletxes de plata a la 2a plaça del mundial de constructors.

Després d’una temporada clarament decebedora, però en clara línia ascendent al llarg de l’any, Mercedes necessitava una victòria a Brasil que confirmés les bones sensacions de les últimes curses i necessitaven un doblet per mantenir les opcions de pispar la segona plaça del mundial de constructors a Ferrari, i així ho van aconseguir. De la mà d’un dominant George Russell i un combatiu Lewis Hamilton, Mercedes va recordar la última dècada de tirania. En termes de campionat, la recuperació final de Leclerc va rebaixar els guanys de les fletxes de plata, però l’objectiu d’obrir la porta de cara a Abu Dhabi es va complir. Només 19 punts separen als 2 equips, i si Mercedes repeteix doblet només necessitarà algun Red Bull entre ells i Ferrari per completar la remuntada.

Més enllà de Mercedes, però, la atenció es va centrar en les ràdios. La primera va ser a Alpine, Ocon va rebre la ordre de deixar passar Alonso, que venia per darrera amb pneumàtics més joves, i quan no va acatar l’ordre de forma clara, el seu enginyer li va deixar clar que l’ordre era d’obligat compliment. Aquesta polèmica va ser l’aperitiu de les dues que van girar al voltant de la lluita pel subcampionat. Tant Pérez com Leclerc van arribar a les voltes finals amb els seus companys per davant i empatats a punts en la classificació provisional. Com és lògic, tots dos van demanar el canvi de posicions per millorar la seva posició de cara a Abu Dhabi, però totes dues peticions van ser desestimades.

En el cas de Ferrari, va ser l’equip el que va denegar la solicitud, alegant que el marge amb Alonso, perseguidor de Leclerc, era massa estret i la maniobra era arriscada. Tot i així, un avantatge de 3 punts per l’última cursa era una gran oportunitat per apropar-se al subcampionat. Ferrari va prioritzar no prendre cap risc de cara a la posició del mundial de constructors.

Més tensa va ser la situació a Red Bull, Sense res més en joc que la posició de Pérez l’equip va aprovar la solicitud i va demanar a Verstappen que li donés la posició a Pérez. La resposta de Verstappen va ser un no rotund, que no va variar tot i la insistència del seu enginyer i la intervenció de Christian Horner. Al passar per la línia de meta, Pérez va queixar-se de la decisió del seu company. Red Bull espera que aquesta polèmica no s’arrossegui a la propera temporada, amb l’argument de que l’equip si que va acceptar la seva petició, però aquest incident podria afectar ocasions futures en les que Pérez hagi de deixar passar a Verstappen.