Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) va ser el més ràpid en els entrenaments lliures del matí a Spielberg, seguit per Dominique Aegerter (Kiefer Racing) i Franco Morbidelli (EG 0,0 Marc VDS). En els FP2 Franco Morbidelli es va col·locar en primera posició en els últims minuts, per davant de Thomas Luthi (CarXpert Interwetten) i Miguel Oliveira.

Els lliures matutins van veure a Miguel Oliveira en primera posició amb un temps d’1:31.203, abans que el diluvi impedís tota millora de temps. La forta pluja va sorprendre a molts pilots, causant repetides caigudes, sense mals majors, en particular al revolt numero 1 i 3. Vam veure pilots de la talla de Franco Morbidelli, Xavier Simeon, Jorge Navarro (Federal Oil Gresini Moto2 ) i Francesco Bagnaia (Sky Racing Team VR46) entre la llarga llista de caiguts.

Així com Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) arrossegant en la caiguda a Danny Kent (Dynavolt Intact GP). Dany Kent que substitueix Marcel Schrötter aquest cap de setmana. La classificació ha estat seguit de Miguel Oliveira, Dominique Aegerter, Franco Morbidelli, Isaac Viñales (BE-A-VIP SAG Team) i Alex Marquez.

En els lliures d’aquesta tarda vam veure a Franco Morbidelli liderant la classificació, fent una volta ràpida en els últims minuts de la sessió. L’Italià era més ràpid que Thomas Luthi, per només 0.032 mil·lèsimes, i Miguel Oliveira. Aquest últim demostrant la seva adapatació a aquest circuit.

En quart lloc vam veure Mattia Pasini (Italtrans Racing Team), tot i que va caure. Seguit d’un impressionant Isaac Viñales qui completa el top 5. Fabio Quartararo també va sorprendre sent sisè i el rookie més ràpid. En setena posició es va col·locar Alex Márquez, que no sembla tenir cap seqüela de la caiguda del matí. Francesco Bagnaia, Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP) i Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Àsia) completen el top 10.