Sébastien Ogier s’ha imposat a l’ídol local, Robert Kubica, al Shakedown d’aquest Ral·li de Polònia. Abans que comenci l’acció avui amb la primera especial, el francès ha començat aplicant la seva llei. Jari-Matti Latvala ha completat el Top 3.


Meeke, que compleix 36 anys avui, ha tingut un inici de sessió decent, registrant el sisè millor crono en el tram de terra d’3.79 quilòmetres situat a prop de la seu del ral·li a Mikolajki. No obstant això, el matí del pilot d’Ulster ha tingut un final infeliç quan ha bolcat 200 metres després de la sortida de la seva cinquena passada.

“Anem a esbrinar com està el cotxe quan tornem a l’assistència, però mai és bo donar sis o set voltes de campanya. La FIA el revisarà, però si la gàbia antibolcada està doblegada no podem córrer “, ha dit Meeke.

“Estava a 100 m de la sortida en un revolt a esquerra en quarta velocitat. Anava per la traçada i el cotxe s’ha sortit i hem bolcat. Havia passat sempre aquesta corba a fons. Els solcs eren més profunds, però m’ha agafat per sorpresa i el cotxe s’ha sortit i hem aterrat sobre el capó “, ha afegit.

Ogier ha marcat el millor crono amb el seu Polo R WRC en l’última dels seus tres passades a través del tram de terra d’3.79 quilòmetres situat a prop de la seu del ral·li a Mikolajki. El francès ha estat 0,5 segons més ràpid que els tres cotxes que han finalitzat després d’ell.

“Era un tram molt ràpid, potser només havien cinc punts de frenada en tot el tram”, ha dit Ogier. “Ha estat bastant representatiu del ral·li i està bé tenir unes sensacions precises a la velocitat que anem per als propers tres dies”.

Els seus companys Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen i l’heroi local Robert Kubica, que pilota un Ford Fiesta RS WRC, han marcat el mateix crono en la seva quarta passada, amb Thierry Neuville a 0.4 segons de tots ells.

Nota de Premsa WRC.com