Sebastien Ogier no posa fi a la seva ratxa de triomfs en el WRC i en la seva estrena amb M-Sport s’ha adjudicat la primera victòria de l’any. Després d’una última especial complicada, Jari-Matti Latvala es va posar entre els Ford per sumar el primer podi de Toyota en el seu retorn a la competició.


Últimes quatre especials del Ral·li de Montecarlo molt intenses. Després del trencament de suspensió de Thierry Neuville quan anava líder destacat de la prova van posar en safata el triomf a Sebastien Ogier, que no va córrer riscos i va assegurar el primer triomf de M-Sport des de novembre de 2012. Així doncs, el francès suma la seva primera victòria amb el seu nou equip, amb el qual tan sols porta un mes de preparació.

El francès no va voler arriscar en l’última especial quan es va posar a nevar intensament, perdent gairebé dos minuts respecte als líders. Tanmateix, la seva àmplia distància amb la resta al costat dels problemes que van patir els seus màxims perseguidors van fer que en cap moment la seva victòria estigués en perill.

Ott Tänak va ser víctima d’un problema de fiabilitat en el seu Ford Fiesta, que en quedar-se amb només dos cilindres en el motor va haver d’arrossegar-se fins la meta sense assistència. Aquest fet va fer que Jari-Matti Latvala el superés i es col·loqués en segona posició, sumant així el primer podi de Toyota en el seu retorn al WRC 17 anys després d’abandonar la categoria.

El estonià va fer miracles per no perdre la posició de podi, que va acabar conservant gràcies al mal temps que va afectar a tots els participants en l’última especial i va alentir a tots els pilots. Així doncs, Dani Sordo no va poder aconseguir la plaça de bronze per només 38 segons, quedant quart en un complicat ral·li per a l’espanyol. El Top 5 el va completar Craig Breen amb el Citroën de 2016, mantenint a ratlla en els últims quilòmetres al Ford Fiesta de l’equip DMACK pilotat per Elfyn Evans, qui es va mostrar molt veloç en la jornada de dissabte.

En setè lloc va finalitzar el Skoda Fabia R5 d’Andreas Mikkelsen, que va obtenir a més la victòria en el WRC2 en la seva primera cursa en aquesta categoria després de quedar-se sense equip al desfer-se l’estructura de Volkswagen Motorsport. Darrere del noruec va finalitzar l’altre Skoda de Jan Kopecký. Stéphane Lefebvre va poder posar in extremis el nou Citroën C3 WRC a punts en una estrena complexa per a la marca francesa.

Bryan Bouffier va completar la zona de punts. D’altra banda, Thierry Neuville va aprofitar la caòtica Power Stage i es va emportar els tres punts per minimitzar els danys a Hyundai per la pèrdua de la victòria. Mateixa història per Lefebvre amb altres dos punts per a Citroën, mentre que Juho Hanninen sumar el seu primer punt amb Toyota.

El WRC tornarà del 9 al 12 de febrer en els camins nevats prop de Torsby, per disputar una nova edició del Ral·li de Suècia.