Les precipitacions han desbordat el riu Santerno, que passa just pel costat del traçat, i no es pot “garantir la seguretat” de la cursa

La FIA ha confirmat que el Gran Premi de l’Emília-Romanya no se celebrarà a Imola aquest cap de setmana degut a la persistent pluja i a la situació d’inundació a la regió, en la qual s’ha donat prioritat a la seguretat.

La pluja ha estat incessant durant setmanes i, fins i tot, amb algun respir entremig, ha causat estralls a la regió de l’Emília-Romanya.

A la reunió que ha tingut lloc avui s’ha decidit suspendre el Gran Premi, i el govern italià també ha demanat a les autoritats que no celebrin l’esdeveniment.

Curiosament, no han esmentat res sobre la cancel·lació total o l’ajornament. Queda per veure si afegeixen el Gran Premi de Fórmula 1 més endavant o si el calendari es redueix a 22 proves després del recompte inicial de 24, que va veure una cancel·lació a la Xina.

“És una tragèdia veure el que ha passat a Imola i a l’Emília-Romanya, la ciutat i la regió en la qual vaig créixer, i els meus pensaments i oracions estan amb les víctimes de les inundacions i les famílies i comunitats afectades”, ha dit Stefano Domenicali.

“Vull expressar la meva gratitud i admiració als increïbles serveis d’emergència que estan treballant sense descans per a ajudar als qui ho necessiten i alleujar la situació: són herois i tota Itàlia està orgullosa d’ells. La decisió que s’ha pres és la correcta per a tots en les comunitats locals i per a la família de la Fórmula 1, ja que hem de garantir la seguretat i no crear una càrrega addicional per a les autoritats mentre s’ocupen d’aquesta situació tan horrible”.

Al mateix temps, el President de la FIA, Mohammed Ben Sulayem, ha afegit: “Els meus pensaments i els de tota la família de la FIA estan amb els afectats per la terrible situació a la regió de l’Emília-Romanya. La seguretat de tots els implicats i els esforços de recuperació són la màxima prioritat en aquests moments”.

Aquesta és la nota de premsa de la FIA:

La comunitat de la Fórmula 1 vol enviar els seus pensaments a les persones i comunitats afectades pels recents esdeveniments a la regió de l’Emília-Romanya. També volem fer un homenatge a la labor dels serveis d’emergència que estan fent tot el possible per a ajudar als necessitats.

Després de les converses mantingudes entre la Fórmula 1, el President de la FIA, les autoritats competents, inclosos els ministres pertinents, el President de l’Automòbil Club d’Itàlia, el President de la Regió de l’Emília-Romanya, l’alcalde de la ciutat i el promotor, s’ha pres la decisió de no seguir endavant amb la celebració del Gran Premi.

La decisió s’ha pres perquè no és possible celebrar l’esdeveniment de manera segura per als nostres aficionats, els equips i el nostre personal, i és la decisió correcta i responsable donada la situació a la qual s’enfronten els pobles i ciutats de la regió. No seria correcte exercir més pressió sobre les autoritats locals i els serveis d’emergència en aquests difícils moments.