Esteban Ocon ha estat confirmat com a substitut de Rio Haryanto a Manor Racing, després que aquest fos degradat al rol de pilot reserva. El també protegit de Mercedes Pascal Wehrlein seguirà al cockpit al costat del francès, que s’incorporarà a Bèlgica i hi serà fins a final de temporada.


Ja feia setmanes que corrien rumors sobre els patrocinadors del pilot indonesi de Manor Racing. Rio Haryanto es veia incapaç de complir les seves obligacions contractuals amb l’equip de Fórmula 1 a causa de la demora en el pagament dels seus patrocinadors, fet que finalment i com s’esperava, ha acabat passant factura.

Aquest matí Manor ha anunciat que Rio Haryanto és apartat del lloc de pilot oficial del seu equip. Tanmateix, l’equip s’enorgulleix de mantenir-lo com a pilot reserva “fent una aposta per mantenir viu el seu somni a la Fórmula 1”. Tal i com apuntaven els rumors, la causa de tot plegat és l’extinció del seu contracte al no poder l’indonesi fer front a les seves obligacions contractuals.

Més tard la mateixa FOM ha fet oficial que serà Esteban Ocon el substitut de l’indonesi a partir del Gran Premi de Bèlgica i fins a finals de temporada. Rossi i fins i tot Vandoorne sonaven com a possibles beneficiats, però ha transcendit que l’estatunidenc ha rebutjat la plaça.

Ocon debutarà així en una cursa de Gran Premi de Fórmula 1 al costat del també pilot de Mercedes Pascal Wehrlein. Ocon és a l’òrbita de la Fórmula 1 des que va guanyar el 2014 la FIA Formula 3 European Championship. El 2015 va ser campió de la GP3 i aquest any, a banda de participar a la DTM, ha efectuat com a pilot reserva de Renault diversos entrenaments i tests aquesta temporada.