Álvaro Bautista va reafirmar el seu domini en el campionat mundial de Superbikes guanyant amb autoritat les tres curses d’aquest cap de setmana a Tailàndia per davant de Jonathan Rea i encara és més líder.

Com ja va passar a la primera ronda de la temporada fa tres setmanes a Philip Island, el pilot de Talavera de la Reina va ser molt superior a tots els seus rivals. En els entrenaments classificatoris, Àlvaro Bautista (Ducati) va avantatjar en gairebé mig segon més ràpid que Jonathan Rea (Kawasaki) i va començar a gestar el seu segon triplet de la temporada.

A la primera cursa, Rea va intentar plantar-li cara al manxec l des de l’inici. Malgrat sortir segon, el va superar al primer revolt i durant les primeres voltes va fer tot el possible per evitar que Bautista s’escapés. Tots dos pilots van arribar fins i tot a tocar-se, però al final l’espanyol va saber fer valer la major velocitat punta de la seva Ducati a les rectes per amarxar en solitari i acabar guanyant amb més de vuit segons d’avantatge sobre el nord-irlandès. En la lluita per la tercera plaça del podi, Alex Lowes (Yamaha) li va guanyar la partida al seu company d’equip Michael Van der Mark.

La Superpole Race va ser més igualada, tot i que Bautista va tornar a confirmar el seu domini. Com en la cursa de dissabte, Rea va tractar d’evitar l’escapada del manxec però una vegada més no ho va aconseguir. En canvi, qui sí que va aconseguir acostar-se a Rea va ser Lowes. Però quan el britànic de Yamaha es disposava a atacar la segona posició a falta de tres voltes, una dura caiguda del pilot local Thitipong Warokorn (Kawasaki) va obligar als comissaris a treure bandera vermella i la cursa es va donar per finalitzada.

La tercera última cursa començava amb les baixes de fins a quatre pilots. El tailandès Warokorn no va poder recuperar-se a temps de les lesions al pit i al cap que havia sofert, ni tampoc Leon Camier, amb problemes al genoll. Sorprenentment, Eugene Laverty, que ja no hi havia corregut la Superpole Race, va decidir no participar per problemes tècnics amb la seva Ducati. Per si fossin pocs, en la volta d’escalfament Leandro Mercado (Kawasaki) també tenia problemes mecànics i es veia obligat a renunciar a sortir a la cursa.

Malgrat tots aquests contratemps, el guió de la cursa va tornar a ser semblant. Bautista va sortir bé i va començar a tirar mentre Rea tractava d’enganxar-se a la seva roda sense èxit. Malgrat que ho va intentar fins al final, Lowes no va poder tampoc va poder acabar disputant la segona posició al vigent campió i l’emoció es va centrar en la lluita per la quarta i cinquena plaça.

Curiosament, els set primers classificats van ser exactament els mateixos, i pel mateix ordre, en les tres curses del cap de setmana. Després de la parella del Yamaha Pota formada per Lowes i Van der Mark, que van repetir les seves respectives tercera i quarta posició tant en la Superpole Race com en la segona carrera, van estar en tot moment Leon Haslam (Kawasaki) i Marco Melandri (Yamaha). Sandro Cortese (Yamaha), per la seva banda, no es va moure de la setena posició.

L’únic pilot català de la categoria, Jordi Torres, va tenir una discreta actuació al llarg del cap de setmana. El de Rubí sembla que no acaba d’adaptar-se a la Kawasaki i no va poder passar de l’onzena posició en la primera cursa, de la tretzena a la Superpole Race i de la desena a la segona mànega.

El campionat mundial de Superbikes es pren ara dues setmanes de descans fins el 6 i 7 d’abril, quan es disputaran les primeres carreres de la temporada a Espanya al circuit de Motorland a Aragó.