Nico Muller ha obtingut una gran victòria al circuit de Norisring després de superar a meitat de cursa al poleman Tom Blomqvist, que no va poder tornar a superar el pilot alemany després de les parades al box. Maxime Martin va pujar al podi després d’avançar a Paul di Resta, que perd el liderat en mans de Wittmann. Miquel Molina va ser 14è i Dani Juncadella va abandonar després d’un toc amb Da Costa.


La cursa començava sota un cel cobert al circuit urbà de Norisring, situat a la ciutat alemanya de Nuremberg. A la sortida vèiem com Tom Blomqvist mantenia la primera posició davant Nico Muller i Paul di Resta, aquest últim rebent un toc per darrere al primer revolt de Mattias Ekström. El pilot nòrdic per culpa aquest toc havia d’abandonar en la primera volta de la mateixa manera que el brasiler Augusto Farfus, que sortia des de les últimes posicions.

La cursa es va neutralitzar amb el Cotxe de Seguretat en pista, i després de set minuts amb bandera groga recollint els trossos de carrosseria que s’havien desprès en els tocs de la sortida, la prova tornava a reprendre la marxa amb Blomqvist començant obrir forat respecte els seus rivals. Per darrere, Paul di Resta mantenia la seva posició davant les envestides de Lucas Auer, mentre que al final de la cua Esteban Ocon queia a l’últim lloc i Timo Glock no era sancionat després de ser investigat per avançar amb bandera groga.

Les posicions s’estabilitzaven sense grans canvis, fins que a falta de 39 minuts pel final Paul di Resta, Maxime Martin i Timo Scheider eren els primers a entrar a canviar pneumàtics. A partir d’aquí, tots els pilots van anar passant pel box, excepte els pilots de cua i el líder de la cursa. Així doncs, durant un període de temps de la cursa vam arribar a tenir a Dani Juncadella en segona posició i Miguel Molina a la sisena.

A tot això cal destacar una penalització a Antonio Félix Da Costa per fer fora de la pista a Adrien Tambay, que provocava un breu període de bandera groga. Instants després entraven els dos líders de la cursa, primer Blomqvist i poc després Muller, que aconseguia posar-se davant del pilot anglès. També teníem canvis en la lluita pel podi, ja que Paul di Resta cedia la tercera posició virtual a Maxime Martin, que havia superat a Auer després de la mala parada del pilot de Mercedes.

La cursa s’aproximava al seu final amb menys de vint minuts per al final, tenint a Gary Paffet i Mike Rockenfeller al capdavant sense fer la seva parada al box. Finalment tots dos passarien pel box tornant a caure en la classificació, deixant a Muller el liderat després d’avançar per estratègia a Blomqvist, que se situava just darrere provant de tornar l’avançament. En la quarta posició, Di Resta seguia perdent temps i bloquejant la resta de pilots a causa d’un ritme bastant lent, segurament provocat pels desperfectes en el seu Mercedes provocats pel toc d’Ekström a la sortida.

A falta de dotze minuts per al final començaven les hostilitats i vèiem una virolla de Da Costa provocat per la lluita amb Vietoris en la novena posició, el que feia que el portuguès caigués en la 16a posició i provoqués el toc de Jamie Green contra el mur posteriorment. Maximilian Götz també patia una virolla al primer revolt que li feia caure de les posicions de punts. A més, Gary Paffet que havia fet un gran salt fins a la 11a plaça gràcies a l’estratègia, havia d’abandonar amb problemes en el seu Mercedes.

Amb només set minuts per davant el Cotxe de Seguretat entrava de nou després de l’accident entre Da Costa i Dani Juncadella. El pilot català tocava per darrere al primer revolt al portuguès i al passar pel costat li donava un altre cop que acabaria provocant l’abandonament de tots dos i deixant la pista plena de brutícia. Amb aquesta situació, Miquel Molina ascendia al 14è lloc acostant-se als punts en una cursa que amb la marxa del Cotxe de Seguretat tindria quatre minuts de esprint final.

En aquests últims minuts el fet més destacat es centrava en la virolla de Timo Scheider que l’obligava a caure al fons de la graella i provocar diversos tocs en aquesta primera corba. La resta tot es mantenia igual, amb Müller mantenint les envestides de Blomqvist i així obtenir una nova victòria al circuit de Norisring. El podi el tanca el BMW de Maxime Martin per davant de Paul di Resta, Auer, Wittmann que es col·loca líder del campionat, Spengler, Mortara, Glock i Tomczyk. Miquel Molina finalment va acabar en la 14a posició mentre que Juncadella no va poder finalitzar.

La propera cursa del DTM es disputarà del 15 al 17 de juliol al circuit holandès de Zandvoort.