La FIM, IRTA i Dorna Sports han emès dos importants comunicats sobre els canvis en el calendari de MotoGP per a 2024. És el cas de l’Índia i el retorn d’esdeveniments en 2025, Kazakhstan. Aquests canvis responen tant a consideracions operatives com a esdeveniments climàtics imprevistos. A més, subratllen el compromís continu de MotoGP de proporcionar una experiència de carrera òptima i segura per a pilots, equips i aficionats.

Posposició del Gran Premi de l’Índia

El Gran Premi de l’Índia, que estava programat per a realitzar-se en 2024, ha estat posposat. MotoGP ajornarà el seu retorn al país fins a principis de 2025 a causa de consideracions operatives. Seguint les recomanacions del Govern de Uttar Pradesh, que manté el seu compromís a llarg termini amb MotoGP, l’esport tornarà al Circuit Internacional de Buddh al març de 2025. Aquesta decisió s’ha pres per a assegurar que les condicions climàtiques siguin òptimes tant per als espectadors com per als pilots.

El Circuit Internacional de Buddh, conegut pel seu disseny tècnic i desafiadors corbes, ha estat un favorit entre els pilots i aficionats des del seu debut en el calendari de MotoGP. La posposició permetrà als organitzadors i al govern local preparar millor les instal·lacions i assegurar una experiència sense precedents per a tots els involucrats. El retorn al març de 2025 promet ser un esdeveniment espectacular. Això coincideix amb l’inici de la temporada de carreres, quan les condicions climàtiques a la regió són ideals.

Noves Dates per al Gran Premi del Kazakhstan 2024

El Gran Premi del Kazakhstan, que havia estat posposat a causa d’inundacions a la regió, ja té noves dates confirmades. L’esdeveniment inaugural se celebrarà del 20 al 22 de setembre de 2024. Sent la primera carrera en l’etapa asiàtica del calendari de MotoGP™ de 2024.

El Autódromo de Sokol, que acollirà el Gran Premi del Kazakhstan, és una addició nova i emocionant al calendari de MotoGP. Situat en un entorn impressionant, el circuit ofereix una combinació única de desafiaments tècnics i alta velocitat,. Això promet carreres emocionants i competitives. La nova data al setembre també garanteix millors condicions climàtiques i una logística més fluida per als equips i els aficionats que viatgin a la regió.

Comentaris dels Organitzadors

Carmelo Ezpeleta, CEO de Dorna Sports, va comentar sobre els canvis. “La decisió de posposar el Gran Premi de l’Índia i reprogramar el Gran Premi del Kazakhstan es va prendre considerant diversos factors crítics. Incloent-hi la seguretat i el benestar de tots els participants. Estem compromesos a oferir esdeveniments de la més alta qualitat i aquestes decisions reflecteixen el nostre enfocament en la planificació i la preparació meticulosa. Agraïm la comprensió i el suport continu dels aficionats, els equips i els nostres socis.”

Anticipació per a 2025

El retorn de MotoGP a l’Índia en 2025 marca una oportunitat significativa per a reavivar l’entusiasme en una regió amb una creixent base de seguidors. El Circuit Internacional de Buddh, amb la seva capacitat per a albergar grans multituds i el seu disseny apte per a la velocitat, promet ser una parada emocionant en el calendari de MotoGP.

Twitter Fórmula Rápida