El pilot mallorquí ha vençut sobre l’asfalt francès en una cursa que s’ha hagut d’interrompre després de que quinze pilots caiguessin per culpa d’un rastre d’oli sobre la pista. L’han acompanyat al podi Arón Canet i Fabio Di Giannantonio. Romano Fenati i Jorge Martin han abandonat.

ABANS DE LA BANDERA VERMELLA

La cursa ha començat amb una gran sortida de Romano Fenati (Marinelli Rivacold Snipers) i Albert Arenas (Aspar Mahindra Moto3), que s’han posat segon i tercer sortint des de la segona fila. Jorge Martin (Del Conca Gresini Moto3) ha mantingut la primera posició. A la tercera corba han anat al terra Lorenzo Dalla Porta (Aspar Mahindra Moto3), Jakub Kornfeil (Peugeot MC Saxoprint), Adam Norrodin (SIC Racing Team) i Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse). Juanfran Guevara (RBA Racing Team) i Joan Mir (Leopard Racing) han avançat a Nicolò Bulega (Sky Racing Team VR46). Joan Mir s’ha posat tercer ràpidament liderant el grup perseguidor, ja que Jorge Martin i Romano Fenati s’han distanciat lleugerament. El cop d’efecte ha arribat a l’inici de la segona volta, quan 15 pilots han caigut a la sisena corba, entre ells els tres primers, per culpa de l’oli que ha deixat l’incident inicial. Acte seguit, direcció de cursa ha mostrat la bandera vermella.

Els comissaris localitzat moltes restes d’aquest líquid i han utilitzat sepiolita per a treure’l de l’asfalt, atès que Adam Norrodin ha continuat després de l’incident per la pista, deixant rastre per tot el circuit fins al box. Nicolò Bulega, Niccolò Antonelli (Red Bull KTM Ajo) i Joan Mir han anat al centre mèdic després d’aquest accident. Els tres estaven en condicions de reincorporar-se a la cursa, tot i que Antonelli s’ha donat un cop que l’hi ha deixat un ull morat.

DESPRÉS DE LA BANDERA VERMELLA

La cursa s’ha reiniciat reduint la distància de 24 a 16 voltes després del que ha succeït. La graella s’ha disposat de la mateixa manera en la que van quedar els entrenaments clasificatoris. Romano Fenati ha avançat a Jorge Martin abans d’acabar la primera volta i Joan Mir s’ha quedat en la desena plaça. Niccolò Antonelli ha caigut. Enea Bastianini (Estrella Galicia 0,0) ha guanyat 6 posicions col·locant-se cinquè i Arón Canet (Estrella Galicia 0,0) 5, ubicant-se en el setè lloc. No obstant, Joan Mir ha fet la volta ràpida i ha començat a remontar fins a arribar al tercer lloc, en una situació idèntica a la anterior. Perseguint als dos escapats ha batut el rècord de la pista.

Entretant, Jorge Martin, que anava segon, ha caigut en la corba 6 un altre cop, però ha pogut continuar. També ha anat al terra Albert Arenas quan anava novè, però en aquest cas hi ha hagut retirada. Joan Mir ha marcat un ritme molt alt per a intentar arribar a contactar amb Romano Fenati al mateix temps que s’ha distanciat del grup que barallava pel tercer lloc, atès que Darryn Binder (Platinum Bay Real Estate), Marcos Ramirez (Platinum Bay Real Estate) i Arón Canet estaven més pendents de lluitar per l’última posició del podi. Degut a aquesta baralla, s’ha format un grup molt compacte de deu pilots.

Romano Fenati ha caigut quan era líder, la qual cosa ha permès a Joan Mir posar-se primer amb una distància considerable sobre el grup del darrere. Des del segon fins l’onzè hi havia molt poca diferència. Aquest aglomerat de pilots estava format per: Arón Canet, Darryn Binder, Marcos Ramirez, Juanfran Guevara, Fabio Di Giannantonio (Del Conca Gresini Moto3), Enea Bastianini, Jules Danilo (Marinelli Rivacold Snipers), Danny Kent (Red Bull KTM Ajo), Jakub Kornfeil i Andrea Migno (Sky Racing Team VR46). En les últimes voltes, degut a l’intercanvi de posicions i el ritme baix, també ha arribat a contactar Bo Bendsenyder (Red Bull KTM Ajo), arribant a formar un grup d’onze pilots.

A l’última volta ha caigut Darryn Binder mentre ocupava el segon lloc. Arón Canet ho ha aprofitat per col·locar-se segon, posició en la que ha acabat per davant de Fabio Di Giannantonio. La taula de resultats ha estat la següent:

POS Pilot Equip Temps/dif.
1 Joan Mir Leopard Racing 27’37.380
2 Aron Canet Estrella Galicia 0,0 4.252
3 Fabio Di Giannantonio Del Conca Gresini Moto3 4.365
4 Marcos Ramirez Platinum Bay Real Estate 4.469
5 Juanfran Guevara RBA Racing Team 4.845
6 Enea Bastianini Estrella Galicia 0,0 5.463
7 Jules Danilo Marinelli Rivacold Snipers 5.652
8 Andrea Migno Sky Racing Team VR46 5.821
9 Bo Bendsneyeder Red Bull KTM Ajo 6.049
10 Danny Kent Red Bull KTM Ajo 6.193
11 Jakub Kornfeil Peugeot MC Saxoprint 7.504
12 John McPhee British Talent Team 8.741
13 Nakarin Atiratphuvapat Honda Team Asia 16.006
14 Lorenzo Dalla Porta Aspar Mahindra Moto3 16.405
15 Marco Bezzecchi CIP 16.514
16 Livio Loi Leopard Racing 16.639
17 Nicolò Bulega Sky Racing Team VR46 16.752
18 Manuel Pagliani CIP 16.996
19 Ayumu Sasaki SIC Racing Team 17.046
20 Maria Herrera AGR Team 17.206
21 Philipp Oettl Südmetall Schedl GP Racing 28.501
22 Tony Arbolino SIC58 Squadra Corse 33.398
23 Patrik Pulkkinen Peugeot MC Saxoprint 42.059
24 Darryn Binder Platinum Bay Real Estate Retirat
25 Tatsuki Suzuki SIC58 Squadra Corse Retirat
26 Kaito Toba Honda Team Asia Retirat
27 Niccolò Antonelli Red Bull KTM Ajo Retirat
28 Jorge Martin Del Conca Gresini Moto3 Retirat
29 Romano Fenati Marinelli Rivacold Snipers Retirat
30 Albert Arenas Aspar Mahindra Moto3 Retirat
31 Adam Norrodin SIC Racing Team No ha sortit