Kris Meeke surt com a líder del RallyRACC després d’un dissabte accidentat en què els tres Hyundai han patit diversos problemes. El britànic avantatja de 13 segons als Ford Fiesta de Sebastien Ogier i Ott Tänak amb tan sols sis especials per davant.

Dijous es va trobar a faltar la presència de l’espectacular tram urbà a Barcelona que s’havia disputat els últims tres anys. L’Ajuntament de Barcelona va decidir prescindir d’aquest esdeveniment i el Mundial de Ral·lis es va quedar sense postal a la Ciutat Comtal durant aquest 2017. Per tant, l’itinerari d’aquest Ral·li de Catalunya va començar el divendres amb la tradicional primera etapa amb sòl de terra.

Durant aquest divendres inicial els temps van ser molt semblants i la igualtat va ser màxima entre els 6-7 primers de la classificació. En acabar el dia el pilot que més va despuntar va ser Andreas Mikkelsen, que en el dia del seu debut oficial amb Hyundai veia com avantatjava de poc més d’un segon a Sebastien Ogier, qui havia hagut de lluir-se obrint pista amb una bona quantitat de terra en els trams.

Meeke li pren el liderat a Mikkelsen

No obstant això, la situació a la classificació no va variar molt en aquest dissabte que obria la segona etapa, ja amb totalitat de trams d’asfalt. Mikkelsen perdia el liderat en benefici de Kris Meeke, qui es posava al capdavant de la classificació de bon matí. Des de llavors, el britànic no ha donat treva i malgrat les curtes distàncies no ha permès que ningú li prengués la posició durant tot el dia.

Del segon al sisè lloc les posicions s’han anat intercanviant durant tots els trams del dia, i és que la igualtat era màxima entre els Hyundai i els M-Sport. No obstant això, en una fatídica 12a especial en el tram de Savialià, les aspiracions de Hyundai es veien totalment truncades per aquesta prova.

Tant Dani Sordo com Andreas Mikkelsen, que en aquest moment rodaven en segona i sisena posició respectivament, lluitaven per aconseguir el liderat de la general. Però la desgràcia s’apoderava de tots dos al mateix lloc del crim, una pedra en la qual els dos pilots de la marca coreana impactaven i trencaven la suspensió del seu vehicle. Per això, tots dos quedaven fora de combat al final d’aquest dissabte, intentant reincorporar-se durant la jornada final de demà.

Neuville se suma al caòtic dia de Hyundai

L’altre Hyundai de Thierry Neuville no ha sortit indemne tampoc d’aquesta segona etapa. El pilot belga es juga mig Mundial en aquesta prova i per tant la pressió és màxima. Neuville ha tingut un impacte posterior en la novena especial que li ha deixat el cotxe bastant tocat al mateix temps que se’l penalitzava amb 30 segons per arribar tard al punt de control. Gràcies a les baixes dels seus companys ha pogut ascendir al cinquè lloc a 52 segons del capdavant.

En posició de podi i amb les urpes posades sobre Kris Meeke per demà hi haurà els dos M-Sport. Sebastien Ogier ha avançat a la general al seu company Ott Tänak en l’última especial del dia a Salou, i per tant es troba en segon lloc a només 13 segons del liderat i tan sols un per davant de l’estonià. Tots dos tindran les seves opcions per demà en el cas que Meeke no pugui mantenir el seu ritme, el que deixa un panorama molt obert amb només sis trams per disputar-se en aquest apassionant RallyRACC Costa Daurada.

El quart lloc està a nom de Juho Hanninen, en l’única representació viva de Toyota en aquesta prova del calendari. El pilot finlandès es manté a un molt bon ritme que el deixa encara amb opció a podi per demà, quedant-se a 34 segons del liderat de la general.

El Top 10 al terme d’aquesta segona etapa el tanquen Mads Ostberg en sisè lloc, seguit de Esapekka Lappi, Stéphane Lefébvre, Elfyn Evans i Eric Camilli.

Demà l’acció es reprendrà des de les 07:00, hora local, per disputar sis especials en els tres trams d’Albiol, Riudecanyes i Santa Marina, aquest últim oferint la Power Stage final de 14 quilòmetres des de les 12:18h.