Kris Meeke lidera amb un bon marge de temps aquest dramàtic Ral·li d’Argentina, en el qual en les primeres especials tots els favorits han tingut problemes. El més perjudicat ha estat Ogier, amb problemes de motor, que s’ha vist obligat abandonar. Després de l’anglès de Citroën s’ha situat el seu company, Mads Ostberg, i el Volkswagen de Jari-Matti Latvala.

El pilot de Citroën té 68.4 segons de renda sobre el seu company a Citroën, Mads Ostberg, després que les especials de terra argentines hagin comportat molts problemes als principals candidats, inclòs el líder del Campionat del Món de Ral·lis de la FIA, Sébastien Ogier .

Jari-Matti Latvala ha estat el rival més pròxim a Meeke durant gran part d’aquesta primera jornada fins que ha tingut problemes al final de la mateixa i ha finalitzat a 15.1 segons de Ostberg.

Meeke, després de la súper especial de la nit anterior, s’ha situat líder del ral·li aquest matí i ja no ha abandonat aquesta posició, tot i haver cedit 15 segons per una punxada en el segon tram. Ha guanyat tres de les cinc especials.

“A vegades les coses surten perfectes en un cotxe de ral·lis i avui ha estat un d’aquests dies. Algunes seccions han estat probablement les més dures de la meva vida. Quan els trams són tan aspres t’has de sentir còmode amb el teu ritme, però el meu objectiu continua sent tenir una carrera sense problemes”, ha dit.

Latvala s’ha mantingut a 30 segons de Meeke fins que un problema a la caixa de canvis del seu Volkswagen Polo R WRC l’alentit en el penúltim tram. Amb només dues rodes motrius, ha cedit un minut en les dues últimes especials i s’ha vist superat per Ostberg.

Ostberg va restablir els sistemes del seu cotxe en el primer tram, on se li va parar el motor, però a partir de llavors va córrer sense problemes, tot i anar-se sentint cada vegada més malalt a mesura que avançava la jornada.

Dani Sordo es troba en quart lloc amb el seu Hyundai i20, a gairebé quatre minuts del líder. Al matí es va col·locar segon, però el trencament de la direcció assistida li va causar una pèrdua d’un minut. L’espanyol avantatja per 5.5 segons a Elfyn Evans. El gal·lès va cedir 40 segons en trobar la pols de Thierry Neuville, que rodava amb problemes.

Tot i una virolla i haver trencat la barra estabilitzadora del seu cotxe, Martin Prokop ocupa la sisena posició, seguit de Neuville, que ha anat recuperant posicions després de perdre quatre minuts en el primer tram en passar per sobre d’una pedra. Khalid Al Qassimi i el duet de WRC 2, Abdulaziz Al-Kuwari i Yurii Protasov, completen la classificació.

Ogier va ser el principal damnificat de la jornada. El francès es va haver de parar prop del final del primer tram a causa d’un problema de subministrament de combustible que va fer que el motor del seu Polo R es quedés en tres cilindres.

El seu company d’equip, Andreas Mikkelsen, va punxar després de fer una virolla a gran velocitat, i va trencar després la suspensió davantera.

Ott Tänak va abandonar quan rodava en quarta plaça amb el seu Ford Fiesta RS en impactar contra una roca en un vassal d’aigua i va trencar també la suspensió davantera. Mentrestant, Hayden Paddon va abandonar per una sèrie de problemes en el seu Hyundai i20, incloent el trencament dels suports del motor i del col·lector d’escapament.

Els cotxes tornaran a prendre la sortida demà a les 06.30h per afrontar dos bucles idèntics de tres trams, que sumen 131.10 quilòmetres, situats al nord de la base del ral·li en Vila Carlos Pau.

Nota de Premsa de WRC.com