Kris Meeke s’ha adjudicat avui una inesperada victòria al Ral·li de Portugal. El britànic obté així el segon triomf de la seva trajectòria, i dóna un bon impuls moral a Citroën de cara a les properes proves del campionat. Els Volkswagen, que es van veure superats regularment per Meeke per haver d’obrir pista, es van conformar amb copar la resta del podi, tenint a Andreas Mikkelsen davant de Sébastien Ogier.


El nord-irlandès, que tornava al campionat després de perdr’s els dos últims ral·lis disputats a Amèrica, s’ha mostrat en forma per guanyar la cita lusitana de quatre jornades amb el seu Citroën DS 3 WRC per 29.7 segons. Aquesta és la seva segona victòria després de l’aconseguida a l’Argentina l’any passat.

Meeke, de 36 anys, relleva Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala i Hayden Paddon en el graó més alt del podi del WRC aquest any després d’aconseguir un avantatge de gairebé un minut en la primera part del ral·li, el que li ha valgut per controlar el seu ritme en els últims trams de la cursa.

El britànic va prendre el cap de cursa en la segona especial de divendres al matí i s’ha mantingut aquí sense problemes a les pistes de terra del nord de Portugal. El pilot de Citroën ha sabut aprofitar al màxim el trobar-se uns trams més nets en sortir molt endarrerit.

“Ha estat un cap de setmana gairebé perfecte, una actuació magistral. És un altre pas més per a mi com a pilot. Aquest any he de guanyar experiència i no podria haver-ne fet més. Hem sabut utilitzar les condicions d’aquest ral·li i intentarem lluitar per la victòria en la pròxima cita”, ha explicat Meeke, que compta amb un programa reduït mentre es centra en el desenvolupament del nou cotxe de Citroën per 2017.

Després d’una primera jornada amb un enfocament excessivament conservador, Andreas Mikkelsen va passar a l’atac el segon dia i li ha arrabassat el segon lloc al seu company d’equip i líder del campionat, Sébastien Ogier. Els canvis en la posada a punt del seu Volkswagen Polo R WRC van permetre al noruec recuperar terreny i ha finalitzat 4.8 segons per davant del francès.

Ogier ha patit una punxada aquest matí. Amb només una roda de recanvi en el seu Polo R WRC, el pilot de Volkswagen no ha pogut atacar per assegurar-se arribar a la meta de Matosinhos.

Dani Sordo ha finalitzat quart després que les seves opcions al podi s’esfumessin ahir a causa dels problemes d’estabilitat amb la part posterior de la seva Hyundai i20 WRC.

Eric Camilli s’ha reivindicat finalitzant cinquè, el seu millor resultat amb un World Rally Car. El francès ha tingut un problema amb el fre de mà del seu Ford Fiesta RS WRC i una virolla en l’últim tram gairebé li costa la seva posició amb Jari-Matti Latvala. La diferència entre tots dos ha estat de només 5.3 segons.

Latvala ha completat el ral·li amb les mans plenes de butllofes i embenats després de barallar-se amb el volant del seu Polo R WRC divendres a la tarda quan va trencar la direcció assistida.

Mads Ostberg ha acabat gairebé tres minuts més enrere en la setena plaça amb un altre Fiesta RS WRC després de patir problemes amb el canvi i el trencament de l’eix de transmissió. Martin Prokop, el guanyador del WRC 2, Pontus Tidemand, i Nicolás Fuchs han completat el top 10.

WRC