John McPhee ha aconseguit la seva primera pole position a Moto3 per al escocès que l’acompanyarà Romano Fenati i Efrén Vázquez en la primera línia per al Gran Premi de la Comunitat Valenciana. Danny Kent sortirà 18è, mentre que Oliveira sortirà quart.

La classificació de Moto3 ha estat marcada pel trànsit, l’estratègia i les penalitzacions.

En els primers minuts de la classificació Jack Kornfeil (Drive M7 Sic) ha començat liderant la sessió abans de que John McPhee (Saxoprint RTG) marquès un temps 4 dècimes més ràpid que la resta, temps que ha estat molt complicat de superar.

Pilots com Jorge Navarro (Estrella Galicia 0.0) ho aconseguia però de forma il·legal, és a dir, una volta marcada sense respectar els límits de la pista, fet que ha obligat als comissaris eliminar-li la volta a ell i a tots aquells pilots que s’excedien de pista als revolts 12 i 14.

L’organització ha eliminat aquestes voltes en l’últim quart d’hora de sessió en el qual cap pilot ha sortit a pista fins que no han faltat 8 minuts, on un altre cop l’estratègia de seguir roda li ha sortit malament a Danny Kent (Leopard Racing) que ha acabat molt avall en la classificació.

I per tant aquesta situació ha fet que ningú millorés el seu temps en el final de la sessió, al contrari, hi ha hagut caigudes. Niccolò Antonelli (Ongetta-Rivacold) i John McPhee han caigut en els últims instants. També ha caigut però a principi de sessió el japonès Tatsuki Suzuki (CIP).

Finalment, primera pole position de la temporada per John McPhee, amb Fenati i Vázquez a la primera línia. Segona línia de sortida per Oliveira, Navarro i Bastianini, tercera fila per Antonelli, Hanika i Binder. Danny Kent sortirà des de la sisena fila de la graella de sortida.

La cursa de demà decidirà el campionat del món de Moto3 entre Danny Kent que necessita acabar entre els catorze primers, o Miguel Oliveira que necessita guanyar i esperar que Kent acabi quinzè o pitjor.