Els administradors de l’equip Marussia han anunciat aquest matí que la falta de compradors els ha obligat a cessar la seva activitat. Per la seva banda, Caterham està demanant petites donacions de diners per ésser a Abu Dhabi.


Males notícies per la Fórmula 1. Marussia no ha pogut ni arribar a final de temporada. L’equip ja va anunciar que no acudiria a cap de les dues cites d’Amèrica per falta de diners. L’empresa es va declarar en fallida i cercant un comprador per poder continuar amb la activitat.

Però no ha pogut ser. Els administradors de l’equip han declarat que la data límit s’ha superat i que, a no ser que la situació canvïi dràsticament, es veuen obligats a tancar el negoci. A part de la Fórmula 1, això també afecta els 200 treballadors que té l’equip, que es quedarien sense feina.

L’administrador de Marussia en confirmar-ho ha estat en concret Geoff Rowley:

“L’equip va fer un progrés significatiu durant el seu breu periode en actiu; el funcionament d’un equip de Fórmula 1 requereix una inversió significativament constant. El grup Manor va entrar a l’administració el mes passat després d’un dèficit de finançament. Durant el procés proporcionaren una moratòria per permetre els intents de trobar una solució viable a llarg plaç per la companyia tot i el curt espai de temps disponible. Finalment hem arribat a la conclusió de que no podrem arribar a una situació que ens permeti continuar de la mateixa forma. Ens agradaria donar les gràcies a tot el personal pel seu ample recolzament durant aquest difícil procés. Els administradors continuaran amb les seves obligacions legals per satisfer al màxim els creditors de l’empresa. Tot i així, l’equip no podrà participar a les proves de São Paulo ni Abu Dhabi.”

Per la seva banda, l’equip Caterham, que es troba en una situació semblant, ha obert un procés de crowdfunding. Degut a la falta de líquid per poder acudir a Abu Dhabi, l’empresa es veu incapaç d’assumir-ne els costos i demana aportacions voluntàries mentre busca pilots disposats a córrer a canvi de passar per caixa.