Un gran Márquez aconsegueix emportar-se la pole completat amb un podi ple d’espanyols. Viñales i Lorenzo van finalitzar a 6 dècimes del de Cervera.


Q1

Assistíem a la Q1 en la qual qualsevol podia passar a la Q2 ja que tots els favorits ja ho havien aconseguit. De manera que els principals candidats d’aquesta Q1 eren Danilo Petrucci, Héctor Barberá i Yonny Hernández. Tampoc calia descartar les dues Aprilia.

Finalment van ser Petrucci i Bradl els pilots que van aconseguir bitllet a la Q2. De manera que la graella la tancaran: Barberá, Bautista, Hernández, Laverty, Pirro, Rabat, Hayden, Baz i Lowes.

Q2

Arribava el torn per als pilots de la Q2, en què clarament hi havia un favorit que era Marc Márquez ja que en els FP4 va treure gairebé vuit dècimes al segon classificat Valentino Rossi.

Márquez ja volava des de la primera volta establint un temps de 1,47.117. Crutchlow se situava 2n a 7 dècimes del de Cervera, amb Lorenzo 3r i Rossi en la quarta posició. El seu company d’equip Pedrosa tancava el top 5 a 1 segon.

Márquez no necessitava millorar el temps per aconseguir la pole. Viñales aconseguia ascendir a la 2a posició situant-se a 6 dècimes, en la mateixa desena que Lorenzo que partirà 3r. Andrea Dovizioso, Cal Crutchlow i Valentino Rossi completen la segona fila mentre que Dani Pedrosa, que va caure quan venia molt a prop del temps de Márquez, ho farà des de la setena plaça. Espargaró, Petrucci, Redding, Espargaró i Bradl completen el top 10.