Marc Márquez i la seva Honda s’han imposat en els últims entrenaments lliures del Gran Premi de l’Argentina seguit de Crutchlow i Aleix Espargaró.

 

Començaven els últims entrenaments al circuit de Termas de Rio Hondo (Argentina) amb la icògnita del desgast dels pneumàtics. Un fet que preocupaba a més d’un equip vists els entrenaments lliures anteriors.

Un circuit molt ràpid, amb una mitja de velocitat molt alta i un pas per corva elevat que afavoria motos com la Honda i la Suzuki. En aquest sentit, doncs, no hi han hagut sorpreses. Des d’un principi el pilot català de Suzuki Aleix Espargaró començava dominant la sessió amb un bon ritme, seguit de les Honda i les Ducati. Els pilots de Yamaha tenien molts problemes per aconseguir una bona posta a punt.

Anaven passant els minuts i els pilots començaven a montar els pneumàtics extra tous per poder entrar a la Q2 directament. Prèviament havien utilitzat la primera part de la sessió per perfeccionar el set amb pneumàtics durs.

Finalment Marc Márquez ha aconseguit marcar el millor temps amb un 1.38.602 seguit del company de marca Cal Crutchlow i en tercera posició Aleix Espargaró que no ha aconseguit rebaixar el temps dels entrenaments lliures d’ahir degut a problemes de “chattering”. En 4 i 5 lloc han entrat les dues Ducati seguides de les Yamaha de Lorenzo i Rossi respectivament. Finalment han tancat la classifiació a la Q2 Viñales i Redding.

Sorpresa a l’equip Tech3 de Yamaha ja que cap dels seus dos pilots ha pogut classificar-se per la Q2 i hauran de batallar la posició a la prèvia de la Q1.

Pel que fa la categoria Open, el pilot de l’equip Aspar, Laverty, ha estat el millor classificat en 12 lloc.