Jorge Martín ha decidit deixar Ducati a finals del 2024 per unir-se a Aprilia com a pilot de fàbrica per a la temporada 2025 de MotoGP.

La fàbrica de Noale va anunciar la notícia dilluns a les 18.00 hores, després de finalitzar el test de Mugello. La notícia d?última hora que Martin s’uneix a Aprilia posa fi a les especulacions sobre el possible trasllat del subcampió del 2023 a l?equip de fàbrica Ducati, que va ser molt debatut abans del GP d’Itàlia.

Només podia ser Jorge Martín el pilot ideal per assegurar la continuïtat després de l’anunci de la retirada d’Aleix Espargaró, que sempre ha estat amic i mentor de Martín. Martin ha signat un contracte bianual amb Aprilia Racing a partir del 2025, i l’equip i tot el Grup Piaggio donen la benvinguda al pilot que millor representa el desig d’establir-se al cim de MotoGP.

MASSIMO RIVOLA: “Un camí de creixement imparable, Jorge és una peça fonamental per assolir la meta que tots busquem amb molta gana a Aprilia Racing. Gràcies al Dr. Michele Colaninno per aquesta oportunitat, parlem ahir a la nit i sense perdre temps prenem la decisió”.

Aquest moviment aguditza el poder negociador de Marc Márquez sobre Ducati, ja que amb Martín i Bastianini fora de l’òrbita dels de Bolonya, es queda només a la llista de candidats, cosa que sens dubte li donarà més poder a les negociacions. Martín s’unirà a un projecte ambiciós encara que ben conegut per no tenir grans recursos econòmics.

Tutelat per Espargaró, s’espera de Martín que pugui dotar de regularitat i lluita per posicions davanteres una muntura que ha demostrat el bon potencial per guanyar, però irregular segons el traçat.

Encara que és un secret de domini públic, portals especialitzats com Autosport ja donen per fet que Marc Márquez aterrarà al Ducati Lenovo oficial l’any que ve. Serà company de Bagnaia i podrà lluitar amb l?actual campió del món en igualtat de condicions.