El català signa un registre de 1’30.189 i eleva a 65 el rècord absolut de pole position en la història del Campionat del Món.

Marc Márquez amb un temps de 1’30.189 que li permetrà encapçalar la graella de sortida a la cursa de diumenge. Al costat del pilot català estaran en primera línia de graella Cal Crutchlow i Pol Espargaró.

Aquesta pole position és la número 65 del palmarès de Márquez, que estableix un nou rècord absolut en la història del Campionat del Món i desempata en l’estadística amb Valentino Rossi i el company d’equip d’aquest, Jorge Lorenzo.

La segona línia de graella estarà composta per Aleix Espargaró, Jack Miller i Danilo Petrucci, ocupant la tercera Nicky Hayden, Stefan Bradl i Andrea Dovizioso. Des de la quarta partiran Héctor Barberá, Scott Redding i Jorge Lorenzo.

Després d’una prova inicial amb pneumàtics intermedis, els pilots tornaven als seus boxs a la recerca de gomes de sec, tot i que les previsions anunciaven en aquest moment un nou xàfec sobre el circuit que mai arribaria. Bradl era el primer líder amb 1’35.710. Crutchlow es convertia en la següent referència amb un temps de 1’33.556, quan era desplaçat per Dovizioso i el seu registre de 1’33.090. Márquez es situava primer, però Crutchlow li treia la posició uns segons després amb 1’32.189.

Márquez insistia i a quatre minuts del final signava un nou 1’31.555 i una volta després un 1’30.670. Amb el temps gairebé finalitzat culminaria la sessió amb un definitiu 1’30.189.