Aquest cap de setmana es celebra la tercera prova del mundial de motociclisme de MotoGP, que actualment té com a líder a Enea Bastianini.

Marc Márquez pateix un nou episodi de diplopia i aquest ha fet que el català no hagi pogut viatjar a Argentina, que serà l’escenari d’una nova carrera. Això es junta amb l’absència del català a Indonèsia, la segona prova del mundial, per culpa d’una caiguda que va portar als metges a prendre la decisió de no deixar-li competir. Tots aquests problemes de salut fan molt complicada la volta de Márquez a la glòria, ja que molts creien que 2022 seria l’any de retorn del 8 vegades campió del món.

La primera carrera de la temporada arrencava bastant bé pel pilot de Cervera, qui va acabar en cinquena posició en un circuit que poc s’ajustava a les seves preferències i amb una moto amb la qual encara no es trobava del tot a gust.
Tot això apuntava al fet que Márquez havia tornat aquest any en plena forma i que podria lluitar pel mundial a mesura que anessin passant les carreres, però ja són dues proves seguides, i qui sap si alguna més en les quals el català no hi serà.

Sembla que tot es posa en contra seva, i quan no pateix de diplopia, pateix una caiguda que el deixa fora de lloc durant un llarg temps. No podem saber si aquests problemes deixaran d’existir en un futur pròxim però dona la sensació que per molt que torni d’aquí a poc temps, les lesions que arrossega no li permetràn lluitar pel campionat, almenys d’aquest any.

A part de totes les patologies físiques que té, sabem que Márquez és una persona molt competitiva i que pot estar patint molt interiorment en ser coses que s’escapen al seu control. Per això, és bastant convenient que es centri en recuperar-se el millor possible i mirar al campionat carrera rere carrera, intentar guanyar tots els diumenges possibles i agafar molta confiança amb la moto quan no es pugui lluitar per la victòria per intentar acabar el més endavant possible i, si tot i així, es veu en la lluita pel mundial, no tornar-se boig i prendre’s les coses amb calma.

Des de Fórmula Ràpida desitgem al Marc Márquez una recuperació el més aviat possible i que surti a la pista en poc temps a més de que torni a ser el d’abans sempre que la situació ho permeti.