Sam Lowes ha completat la jornada de lliures de divendres al capdamunt de la taula de temps de les dues sessions. Per contra, en les dues el britànic ha caigut, tenint una forta caiguda al final dels FP2. Després d’ell l’ha seguit de prop Luthi i Rabat, que també ha caigut dues vegades avui, però malgrat això tots tres semblen els favorits.


Sam Lowes ha tingut un divendres amb molts contrastos emocionals. El britànic ha dominat les dues sessions, tant la primera sota condicions extremes de molta aigua, com en la segona ja amb l’asfalt en òptimes condicions, on ha marcat un bon crono. Per contra, Lowes ha patit una doble caiguda en el dia d’avui. Al matí es donava un bon ensurt en aigua però podia seguir, però al final dels FP2, el de Speed ??Up patia un fort cop al sortir disparat de la moto, que el deixava estès a terra amb mostres de dolor.

Mateixes sensacions per Rabat, encara que una mica més suaus en els dos sentits. Els seus resultats segueixen sense ser molt destacats al capdavant de les classificacions, en acabar 17è i 3r en les dues sessions d’avui. Al matí, sota l’aigua, Tito ha patit una sortida en una zona ràpida que l’ha enviat a la grava, mentre que a la tarda ha acabat a pocs minuts del final al terra del primer revolt, en un contacte lleuger amb el calent asfalt texà.

Thomas Luthi també ha estat protagonista avui, encara que no per les seves caigudes, sinó per la seva bona regularitat en els temps, i és que ha acabat en segon lloc durant les dues sessions, col·locant-se en una bona posició de favorit per demà lluitar la Pole i el diumenge la victòria amb els altres dos favorits, Tito Rabat i Sam Lowes si no ha patit forts danys en la seva última caiguda, on com diem ha mostrat clars símptomes de dolor.

El circuit de les Amèriques ha patit avui una meteorologia molt canviant al llarg del dia, el que ha trastocat els plans dels equips. Al matí un gran tempesta ha descarregat a Austin, endarrerint una mica totes les sessions del dia, i provocant l’aparició del pneumàtic de pluja a les motos de Moto2. A més, un accident de la categoria reina ha provocat més retard a l’inici dels FP1 al haver-se de netejar una taca d’oli produïda en el contratemps.

Nombroses caigudes durant el FP1 passat per aigua, com és el cas d’Alex Márquez, Takaagi Nakagima, Dominique Aegerter i Axel Pons, que no ha participat en els FP2 com a conseqüència. Malgrat això, a la segona sessió el circuit s’ha assecat, i les condicions han estat òptimes, de manera que les caigudes han estat menys freqüents i els pilots ja han pogut marcar temps competitius.

La quarta plaça ha estat per a Anthony West (QMMF Racing Team) seguit de Simone Corsi (Athina Forward Racing), Julián Simón (QMMF Racing Team), Alex Rins (Paginas Amarillas HP 40), Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP), Franco Morbidelli (Italtrans Racing Team) i Dominique Aegerter (Technomag Racing Interwetten), que ha tancat el Top 10 d’aquest divendres.

Demà l’acció torna amb l’última tanda de lliures a les 17:55h (hora peninsular) per donar pas a la definitiva classificació a les 22:05h de la nit.