Sam Lowes comença amb força aquest 2015. El pilot britànic de Speed ??Up Racing ha liderat amb solvència aquests primers FP1 de Qatar, on ha tret més de mig segon a Johann Zarco i més d’un segon al vigent campió, Tito Rabat.


Moto2 també ha iniciat la seva temporada 2015. Els de la categoria intermèdia han començat a fer les primeres provatures en pista, sumant els seus primers quilòmetres oficials aquesta temporada sobre de les noves muntures. Amb condicions atmosfèriques favorables i la lluna il·luminant el desert qatarià s’ha disputat aquesta primera sessió d’entrenaments lliures sense incidències molt destacables.

No obstant això, per sorpresa Sam Lowes ha liderat amb autoritat aquesta primera presa de contacte, reforçant la seva actuació que va mostrar al llarg de la pretemporada. El pilot de Speed ??Up Racing ha marcat un gran crono de 1:59.717, sent l’únic a baixar la barrera dels dos minuts. Després d’ell, a unes sis dècimes de distància, ha acabat la Kalex de l’equip All Motorsport, pilotada per Johann Zarco, sent el màxim perseguidor del britànic en aquesta sessió.

La sorpresa ha estat la llunyania del vigent campió de Moto2, Tito Rabat, que ha acabat a una distància d’un segon just, acabant en el tercer lloc. Després del d’Estrella Galícia 0’0 Marc VDS s’ha situat en zona de Top 5 Thomas Luthi i Jonas Folger amb la muntura Kalex de l’equip espanyol AGR Team.

Destacar la no presència a la pista de Luis Salom, que no ha pogut ni tan sols marcar temps. També comentar el discret paper d’Alex Márquez que no ha passat de la 18a posició, sent superat fins i tot per Axel Pons i Ricard Cardús, que han millorat les seves posicions respecte a l’any passat. Per acabar, dins dels deu primers han acabat Sandro Cortese, Franco Morbidelli, Anthony West, Alex Rins i Julian Simon, aquests dos últims en una bona actuació que esperen confirmar al llarg del cap de setmana.

La segona tanda de lliures es disputarà a Losail a partir de les 19:50h (hora peninsular).