Lotus ha estat el tercer equip en mostrar el que serà el seu monoplaça de 2015. El nou E23 de la formació de Enstone presenta moltes novetats, en què destaquen un nou morro molt més estètic, uns colors amb major influència del negre i el propulsor Mercedes, que incorporaran per primer cop.


Sense avís i per sorpresa ha presentat Lotus el seu nou monoplaça penjant diverses imatges per les seves xarxes socials. El E23 ja ha estat mostrat al món, de forma digital, però de forma suficient per veure els primers detalls del treball de la formació anglesa aquest hivern. En primer lloc, destaca sobretot el frontal, molt més estètic que l’any passat, dient adéu al morro de doble punta per un de molt més fi i sense cap tipus d’allargament extra com ha passat al Williams i al Force Índia.

A part d’aquest toc principal, els colors també són una mica diferents dels d’aquests últims anys, encara que mantenint els mateixos colors, destacant la major presència del negre i l’escassetat del vermell, molt predominant en anys passats. En termes tècnics, l’E23 presenta moltes novetats amb l’objectiu de tornar a dalt, i el primer pas és la incorporació del propulsor Mercedes, el més potent d’aquesta nova era dels V6 Hybrid. A banda, tant en la suspensió, com en les preses d’aire i en diversos altres llocs del cotxe, es poden apreciar aspectes molt interessants que poden ser un plus per als d’Enstone.

Aquestes han estat les paraules de Mattew Carter, CEO de l’equip Lotus:

“El E23 Hybrid representa una nova era per a Lotus F1 Team, no només pel canvi a les Unitats de Potència de Mercedes Benz, sinó també perquè és fruit d’un dur hivern de treball intern. Les millores en el nostre departament de disseny, aerodinàmica i simulació han contribuït al desenvolupament d’un cotxe que és un gran pas endavant. Com a equip confiem que el nou cotxe compleix les necessitats del nostre equip de curses i que pot ser un gran pas endavant, pel que som molt optimistes amb la temporada que està per arribar. Ara és moment de deixar les decepcions de la temporada passada a un costat i tractar d’aconseguir el benefici de dotze mesos de dur treball. Estem preparats per tornar al lloc que ens correspon, al cim de l’esport del motor”.

D’altra banda, Nick Chester, director tècnic de Lotus, ha comentat el següent al respecte del nou E23:

“El E23 Hybrid representa un important pas endavant per a nosaltres. No és un secret que ho vam passar malament la temporada passada així que hem fet canvis en totes les àrees que van suposar un problema. Hem fet importants progressos en el túnel de vent així com en àrees com aerodinàmica i refrigeració. Esperem que el E23 funcioni molt millor que el seu predecessor. En termes del que és nou, òbviament ha estat un canvi important per a nosaltres el nou proveïdor d’Unitats de Potència. Hem fet aquests canvis sabent que aquesta és una de les àrees a les que més partit li podem treure. No és només rendiment, sinó també fiabilitat, pilotatge, aerodinàmica i refrigeració. El E22 a escala va donar bons resultats al túnel del vent, encara que va ser complicat extreure tot el seu potencial, així que hem prestat atenció a fer les característiques del cotxe més adaptables. En termes de la suspensió, que ens van portar una mica d’un cop l’any passat quan la suspensió interconnectada davantera-posterior es va prohibir a meitat de temporada, les del E23 estan dissenyades específicament per adaptar-les a la nova normativa, així que no hem intentat adaptar el sistema original i tractat de fer-ho d’una altra manera. Hem après molt en diverses àrees del cotxe de 2014, així que ens hem aplicat en molts aspectes. Sabem que hem fet un gran pas endavant. No sabrem com anirà el cotxe fins que estiguem en acció en un Gran Premi, però realment esperem ser més competitius aquest any”.

Així doncs, aquesta és la tercera presentació de l’any, després que Williams mostrès de forma online el seu FW37 i Force Índia, en un gran acte des de Mèxic, mostrés el VJM08. Per ara, aquest dijous veurem des de Woking el nou MP4-30, divendres des de Maranello el Ferrari SF15-T, i ja a Jerez, està programada la presentació de Toro Rosso dissabte i de Mercedes diumenge. D’aquesta manera, només ens falta saber quan mostraran el seu monoplaça Red Bull i Sauber.