Lotus F1 Team i Renault Sport F1 estan encantats de confirmar oficialment l’ampliació de la seva col·laboració d’èxit xassís-motor per al 2014 i per als següents anys.

Renault subministrarà l’equip amb el seu motor F1-2014 per a aquesta temporada. El motor F1-2014 és una planta d’energia d’avantguarda dissenyada per als nous bòlids de 2014 amb els nous reglaments tècnics radicals, que s’uneix a un motor d’injecció directa turboalimentat de combustió interna V6 amb dues unitats generadores d’energia que recullen l’energia dissipada en els gasos d’escapament i dels frens i que alimenta la potència elèctrica i potència mecànica. Quan es combinen els sistemes d’energia és més del 35% més eficient energèticament que els de la generació anterior V8 gràcies als reglaments tècnics i esportius que prescriuen un límit de flux de combustible de 100 kg/h, i la quantitat màxima de 100 kg permesos per carrera.
L’ampliació continua la llarga i reeixida història de col·laboració que va començar el 1995, quan Renault va subministrar el seu llegendàri V10 de Benetton, com es coneixia llavors l’equip. L’èxit no va trigar en arribar, amb el títol mundial de Constructors en el seu primer any. Renault F1 Team va ser creat el 2002 quan Renault va adquirir l’equip, amb Enstone la base per a les operacions de xassís i Viry – Châtillon el centre d’activitats de motor. Sota la bandera de Renault, va ressorgir l’equip com una força dominant, amb Fernando Alonso obtenint dos títols mundials el 2005 i 2006. La decisió de Renault per tornar a centrar les activitats al voltant de l’oferta de motors de F1 va donar lloc a una venda al grup Genii Capital el 2009 abans que el grup amb seu a Luxemburg, adquirís el control del 100% a finals de 2010. Renault ha estat des de llavors involucrats com a proveïdor de motors de l’equip, ajudant a l’equip a tornar a sorgir com un equip de primera línia en les últimes temporades.

Jean-Michel Jalinier, President de Renault Sport F1, “Estem molt contents de veure la nostra associació confirmada oficialment. La relació entre Viry i Enstone ha anat vent en popa durant els últims anys. Esperem que aquest esperit tingui recompensa a la pista aquesta temporada i en el futur en la nova era tècnica de la F1”.

Matthew Carter, Lotus F1 conseller delegat, “Lotus F1 Team i Renault Sport F1 han gaudit d’una reeixida societat en aquests últims anys i esperem seguir construint sobre la nostra relació i la col·laboració l’any 2014 i següents. És el començament d’una nova era en la Fórmula 1 i estem molt contents de escometre juntament amb Renault Sport F1”.

Lotus & Renault Press Release