Sebastian Loeb ha començat a preparar el seu retorn al WRC que efectuarà el mes de gener al Ral·li de Montecarlo. Aquest cap de setmana ha tornat a les carreteres amb un Citroën DS3 WRC copilotat per la seva dona, Séverine, amb qui s’ha endut el triomf en el Ral·li du Var, important prova del campionat nacional francès.


Al volant d’un Citroën DS3 WRC, i copilotat per la seva dona Séverine, Loeb va liderar el ral·li, que va constar de dotze trams, de principi a fi, aconseguit la seva tercera victòria a Var, sent segona amb la seva dona.

Les pluges torrencials de la primera jornada de divendres i les condicions més humides de dissabte i de diumenge van fer de l’última prova puntuable per al Campionat de França de Ral·lis, un gran desafiament.

Una mala elecció de pneumàtics de Loeb en el matí de dissabte, va permetre al bicampió francès Julien Maurin arribar a l’assistència de mitja jornada amb deu segons de marge, però Loeb va prendre la davantera a la tarda, finalitzant el dia amb un avantatge de 30.6 segons.

Quan Maurin va sortir de la carretera amb el seu Fiesta RS WRC en el primer tram de diumenge, la victòria va quedar gairebé assegurada per Loeb. El francès va finalitzar amb un marge de 3 minuts i 7.7 segons sobre el Ford Fiesta RS WRC de David Salanon, que va ser segon. Patrick Magnou va quedar tercer a 1 minut i 14.2 segons del segon classificat amb el seu Peugeot 206 WRC.

Loeb va comentar: “Les condicions no van ser gens fàcils, així que estic content de guanyar aquest ral·li. Va ser fantàstic vèncer amb la meva dona per primera vegada amb el DS3 WRC. Ha estat una cursa complicada, però ens les arreglem bé i els pneumàtics han funcionat. Vaig tenir una gran última jornada amb bones sensacions. Hi havia menys aigua prop del final, pel que vaig poder atacar una mica més tot i que encara estava relliscós”.

“Tot i no encertar amb l’elecció de pneumàtics, vam trobar el nostre ritme a poc a poc. Feia temps de l’última vegada que vam córrer un ral·li i va ser un veritable plaer tornar al Ral·li du Var”.

Press Release WRC.com