Sebastien Loeb ha renascut avui a les dunes de Perú i ha obtingut la victòria en la quarta etapa d’aquest Dakar. Carlos Sainz ha remuntat fins al segon lloc i Stéphane Peterhansel manté el liderat de la general. La mala sort s’ha centrat avui amb Cyril Despres, qui ha hagut d’abandonar, i Nasser Al-Attiyah, que ha perdut fins a una hora.


El Dakar 2018 s’està mostrant d’allò més intens en tan sols quatre etapes. Després de la pèrdua de Nani Roma ahir, avui la prova ha tornat a provocar el caos entre alguns pilots de la categoria d’automòbils. El pilot que va liderar la segona etapa d’aquesta edició, Cyril Despres, ha hagut d’abandonar a meitat de prova després d’arrencar una roda del seu Peugeot i no poder reparar els desperfectes. Així doncs, diu adéu a aquesta edició i deixa a la marca francesa amb tres participants en pista, curiosament els tres màxims aspirants a la victòria en aquests moments.

Sort canviada per Sebastien Loeb, que ha liderat la quarta etapa del Dakar i ha renascut després d’un inici discret. El pilot francès ha dominat l’etapa, el que li permet ascendir al segon lloc de la general a sis minuts del liderat, ficant-se de cap en la pugna pel triomf. Al seu costat, Stéphane Peterhansel és el clar aspirant a la victòria en aquest punt de la prova, tot i que encara queda molt per disputar, és el líder absolut tot i perdre avui tres minuts amb el seu compatriota.

Entre els dos s’ha colat el tercer cotxe de l’equip, conduït pel veterà Carlos Sainz. El madrileny ha començat molt retingut en termes de ritme a l’inici de l’etapa, però ha retallat més de cinc minuts als seus companys i ha acabat colant-se en el segon lloc de l’etapa, que gràcies als problemes dels seus rivals, li permet ascendir fins al tercer lloc de la general a 13 minuts de Peterhansel.

Els problemes també s’han centrat en Toyota, que ha vist com les seves opcions a victòria es reduïen dràsticament amb els seus dos principals pilots. Nasser Al-Attiyah s’ha hagut d’aturar dues vegades fins perdre una hora respecte als Peugeot, el que el retrocedeix fins al quart lloc. Al seu torn, Bernhard Ten Brinke havia de detenir-se al final del tram i perdia fins a quaranta minuts, caient al cinquè lloc general a més d’una hora.

X-Raid segueix sense aixecar el cap i avui han perdut les opcions del seu últim aspirant a la victòria, Orlando Terranova, que a hores d’ara continua sense arribar a meta després que s’hagi hagut d’aturar. No obstant això, després dels problemes d’ahir, Mikko Hirvonen ha reviscut i ha quedat quart en aquesta etapa, pujant al 12è lloc a dues hores de distància dels líders.

Gran actuació i sobretot molt regular de l’italià Eugenio Amos (Two Wheels Drive), que ha quedat cinquè en aquesta quarta etapa i ha pujat al sisè lloc general a poc més d’una hora i quart de distància. No obstant això, darrere seu s’ha format un gran grup molt igualat en què les distàncies són mínimes, amb Khalid Al Qassimi, Giniel de Villiers i Martin Prokop en aquesta lluita pel sisè lloc.

Els pilots nacionals restants en la prova segueixen sense arribar a meta. En el moment d’escriure aquestes línies, Xavier Foj no ha arrencat la quarta etapa i ha hagut d’abandonar després dels problemes en el dia d’ahir. D’altra banda, Isidre Esteve ha retrocedit bastant a meitat d’etapa i es troba darrere de Jesús Calleja i Oscar Fuentes després del tercer punt de control. No obstant això, Cristina Gutiérrez segueix més endarrerida encara i sembla que es troba passat el segon punt de control, a l’espera d’arribar al tercer.

Demà els cotxes posen el punt de mira a la cinquena etapa de la prova que es dirigeix ​​cap a la població d’Arequipa. Els participants realitzaran l’etapa més llarga fins al moment, amb 268km d’especial però uns llargs i interminables 666km d’enllaç fins a aquesta població peruana.

Classificació general després de la quarta etapa:

POS. EXP. PILOT-EQUIP MARCA-MODEL TEMPS DIFERÈNCIA PENALIZACIÓ
1 300
STEPHANE PETERHANSEL
JEAN PAUL COTTRET
TEAM PEUGEOT TOTAL 10H 36′ 07”
2 306
SEBASTIEN LOEB
DANIEL ELENA
TEAM PEUGEOT TOTAL 10H 43′ 02” + 00H 06′ 55”
3 303
CARLOS SAINZ
LUCAS CRUZ
TEAM PEUGEOT TOTAL 10H 49′ 13” + 00H 13′ 06”
4 301
NASSER AL-ATTIYAH
MATTHIEU BAUMEL
TOYOTA GAZOO RACING SA 11H 34′ 55” + 00H 58′ 48”
5 309
BERNHARD TEN BRINKE
MICHEL PERIN
TOYOTA GAZOO RACING SA 11H 46′ 31” + 01H 10′ 24”
6 335
EUGENIO AMOS
SEBASTIEN DELAUNAY
TWO WHEELS DRIVE 11H 55′ 49” + 01H 19′ 42”
7 319
SHEIKH KHALID AL QASSIMI
XAVIER PANSERI
PH-SPORT 11H 57′ 16” + 01H 21′ 09”
8 304
GINIEL DE VILLIERS
DIRK VON ZITZEWITZ
TOYOTA GAZOO RACING SA 11H 57′ 54” + 01H 21′ 47”
9 311
MARTIN PROKOP
JAN TOMANEK
MP-SPORTS 11H 58′ 51” + 01H 22′ 44” 00H 10′ 00”
10 312
JAKUB PRZYGONSKI
TOM COLSOUL
ORLEN TEAM / X-RAID 12H 11′ 37” + 01H 35′ 30”