Aquestes primeres quatre sessions d’entrenaments lliures de les 500 milles d’Indianapolis han estat força accidentades. Tot i això, Carlos Muñoz ha estat el més ràpid en el còmput global dels 4 dies, seguit per Towsend Bell i Simon Pagenaud. A continuació la crònica del que ha donat de si tota la setmana.


La setmana començava amb el rumor de que Andretti Autosport podria donar l’oportunitat a Jean-Éric Vergne en alguna cursa de la IndyCar aquest any.

El dilluns les dues manufactures van portar peces noves en la primera sessió de lliures celebrada el dilluns. A priori i pel que vam veure al test de principis de mes, els Honda són el rival a batre en els ovals. Tot i això els Chevrolets del equip Chip Ganassi van ser els més ràpids als lliures del dilluns amb Sage Karam, Scott Dixon i Tony Kanaan.

El dimarts van començar els problemes. Simona de Silvestro va veure com el seu Andretti Autosport #29 es cremava, deixant mig cotxe incinerat. Els danys van afectar al motor i l’electrònica, fent que els mecànics del equip americà tardessin dos dies en reparar el cotxe, i per tant, fins dijous Simona de Silvestro no va poder sortir a pista.

 

L’endemà, dimecres 13, el més ràpid del dia anterior, Helio Castroneves (Team Penske) va tenir un dia completament per oblidar. La organització de la IndyCar va sancionar al brasiler de 40 anys amb 8 punts de penalització en el campionat per haver provocat l’accident del primer revolt amb Scott Dixon en el Gran Premi d’Indianapolis. Per més inri, Castroneves va sortir “volant” literalment del circuit, mirin el vídeo del accident a continuació:

El dia va donar encara per més accidents, Pippa Mann (Dale Coyne Racing) va perdre el control del seu cotxe a la sortida del revolt 4, fent que tingués un triple impacte contra el mur. Tot i els accidents, Carlos Muñoz (Andretti Autosport) va ser el més ràpid i el primer del cap de setmana en superar la barrera del les 230 mph.

I el dijous hi va haver el segon accident més greu de la setmana, Josef Newgarden (CFH Racing) guanyador del Gran Premi d’Alabama, va tenir un accident similar al de Castroneves però al revolt 1. Per sort el nord-americà no va sortir volant pels aires:

Un dijous en que Pagenaud (Team Penske) a ser el més ràpid, i amb Muñoz com a el més ràpid de la setmana. A més a més el colombià és qui més voltes ha fet en aquests dies, un total de 312.

Resultats: