Lewis Hamilton s’emporta la primera bufetada per part de la FIA aquest 2018. El motiu: una caixa de canvis en mal estat. El pilot britànic farà front a una sanció a la graella de cinc llocs, i d’aquesta manera se li compliquen les opcions de guanyar al GP de Bahrain.

Segons ha confirmat l’organització, el britànic trenca amb l’article 23.5 a del reglament tècnic de 2018. L’article esmenta que una caixa de canvis ha de durar, com a mínim, sis carreres. Com es tracta de la segona cursa de la caixa de canvis, Hamilton infringeix la normativa i sortirà sisè diumenge.

Curiosament, Valtteri Bottas també substituirà la seva caixa de canvis. El benefici per al finès és que no penalitzarà, ja que encara rodava amb la que va usar a Austràlia fins que ha hagut de substituir-la. Això sí, a Bahrain s’inicia el recompte de sis carreres, de manera que si Bottas ha de substituir de nou la caixa de canvis, sí que serà penalitzat.

Altres pilots que s’han vist afectats per substitucions a la caixa de canvis són els dos Haas i l’Alfa-Romeo Sauber de Marcus Ericsson. Com els tres no van finalitzar la cursa a Austràlia, no reben sanció. Això sí, el recompte s’iniciarà a Bahrain tal com succeeix amb Valtteri Bottas.

Aquests fets deixen a Bottas davant els dos Ferrari. Sebastian Vettel té una oportunitat d’or per ampliar les distàncies amb Lewis Hamilton, sempre que que Hamilton no remunti durant la carrera. L’emoció ja ha aparegut a un Gran Premi de Bahrain que sembla que serà interessant després dels temps vistos en els Lliures 2, amb Ferrari al capdavant.

FOTO | Mercedes Media