Nicolò Bulega i Álvaro Bautista de l’equip Aruba.it Racing-Ducati van ser els més ràpids durant la primera jornada d’entrenaments lliures

El Pirelli Catalunya Round s’ha estrenat oficialment al Circuit de Barcelona-Catalunya. Els assistents ja han pogut desplaçar-se a les instal·lacions esportives per gaudir del Superbikes Barcelona Motorfest, esdeveniment en el qual s’emmarca la prova del Campionat del Món FIM Superbike.

La jornada del divendres va estar dedicada, com habitualment, als lliures de la categoria reina, WorldSBK. Tot i això, i per primera vegada, el Circuit va viure un nou format de divendres recentment implantat en el qual les seves categories germanes (WorldSSP i WorldSSP 300) duen a terme la tanda coneguda com Superpole per determinar la graella de sortida de les primeres curses.

Encara que en el cas de WorldSBK les coses no es van posar tan serioses, les dues sessions de lliures van servir per a confirmar el bon ritme de l’equip Aruba.it Racing-Ducati. No és per menys, i és que l’esquadra italiana compta amb la col·laboració de Nicolò Bulega, l’home més ràpid dels test de la setmana passada, i amb Álvaro Bautista, el vigent campió del certamen.

El millor registre va ser concretament el de Bulega. L’italià està demostrant tenir un nivell altíssim en el seu salt a WorldSBK després de la seva corona a WorldSSP l’any passat. Bulega va marcar a la tarda d’ahir un 1:40.907 com a registre de referència. El seu company Bautista va intentar arrabassar-li aquest privilegi, però el de Talavera de la Reina es va quedar finalment a poc més de dues dècimes.

El tercer millor crono del dia, no obstant això, es va veure en la tanda matinal, i pertany a Toprak Razgatlioglu (1:41.199). El més curiós és que, si a la tarda la marca italiana va monopolitzar les dues primeres places, al matí ho van fer les BMW del ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team. Després del turc va veure la bandera de quadres Michael Van der Mark (1:41.245).

En la combinada de temps, el pluricampió Jonathan Rea se situa en la quarta plaça absoluta. També va ser la primera vegada que Rea roda vestit dels colors del Pata Prometeon Yamaha pel Circuit, ocupant el lloc que Toprak Razgatlioglu va deixar lliure la passada temporada. Avui, els pilots de la categoria reina faran front a un dia frenètic, amb els lliures 3, la Tissot Superpole i la Race 1.

Copyright: Dorna
Cop d’autoritat d’Adrián Huertas a WorldSSP

Adrián Huertas va donar a l’Aruba.it Racing WorldSSP Team un altre plus de motivació aconseguint la Superpole al Circuit. Si a WorldSBK l’esquadra italiana es va imposar, a WorldSSP va fer exactament el mateix. Huertas va aturar el cronòmetre en 1:44.197, un registre bastant millor que el del seu immediat perseguidor, Can Öncü. El pilot del Kawasaki Puccetti Racing es va quedar a 274 centèsimes. La veritat és que Öncü va estar entre els millors temps durant tot el dia, mentre que Huertas va estar una mica més desdibuixat en la tanda de lliures.

Altres pilots destacables de la categoria intermèdia van ser Stefano Manzi (Pata Yamaha Ten Kate Racing) i Lucas Mahias (GMT94 Yamaha). Ells van ser els amos de la tercera i la quarta plaça respectivament. Marcel Schroetter (MV Agusta Reparto Corse) i Yari Montella (Barni Spark Racing Team) estaran avui a la segona línia de la graella.

Primera Superpole de l’any a WorldSSP 300 per García González

Julio García González va estrenar ahir la temporada de WorldSSP 300 signant la primera Superpole de l’any. El pilot del ProGP Nitiracing va marcar un 1:55.313 que li va servir per situar-se en el punt alt de la taula de temps. El fet més curiós és que, en els lliures del matí, Mirko Gennai batia el rècord amb el seu 1:54.916, un temps que no es va poder veure a la tarda. Gennai, per part seva, es va haver de conformar amb la novena posició.

Pràcticament en paral·lel amb Julio García González sortiran avui Daniel Mogeda (Team#109 Retro Traffic Kawasaki) i Matteo Vannucci (Pata Yamaha AG Motorsport Italia), en segona i tercera plaça respectivament. La diferència de temps va ser mínima, i és que tots dos es van quedar a menys d’una dècima del poleman. Kevin Sabatucci (Team Flembbo-PL Performances) i Bruno Ieraci (Team Prodina Kawasaki) copen el top 5 de la categoria més petita del Mundial de Superbike.

Gonzalo Sánchez s’emporta la Superpole en la Yamaha R3 bLU cRU FIM World Cup

La copa monomarca també va completar una sessió cronometrada en forma de Superpole. La posició d’honor va ser per a Gonzalo Sánchez amb un registre d’1:59.521. Marc Vich i Alessandro di Persio completen la primera línia de la graella. El certamen estrena el curs esportiu 2024 al Circuit, donant oportunitats a joves talents per començar a escriure el seu nom en el motociclisme internacional.

Un esdeveniment sostenible

El Pirelli Catalunya Round compta amb la certificació ISO 20121 des de l’any 2021 pel seu compromís amb la sostenibilitat, impulsant accions per conscienciar a totes les parts implicades.

Copyright: Dorna

Enguany, l’ús responsable d’aigua és una prioritat pel Circuit donat el context de sequera i les restriccions derivades. També ho és l’ús eficient de l’energia, amb un 100% d’energia renovable. Des de 2022, el Circuit compta amb la instal·lació pública d’autoconsum més gran de Catalunya, amb un total de 1.239 plaques solars que ocupen 2.710 m². La instal·lació també compta amb 14 punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

Com habitualment, el Circuit ofereix una oferta de restauració compromesa i de km 0 per reduir les emissions de CO₂ i continua impulsant la campanya Zero Waste per  reduir els residus de plàstic i la campanya Stop Food Waste per evitar el malbaratament d’aliments, donant tot l’excedent no consumit a un menjador social. L’ús de l’economia circular és un altre dels grans pilars, donant una segona vida a materials i objectes com els pneumàtics, així com instal·lant punts de reciclatge a les torres del pàdoc per a la correcta segregació de residus.

Tot això sempre intentant sensibilitzar a la comunitat amb àrees com el Bosc educatiu del Cràter o l’estand de sostenibilitat de la Fan Zone (zona pàdoc). La Creu Roja ofereix servei de transport per les persones amb mobilitat reduïda (Porta 1 – pàdoc).

Entrades

Les entrades per assistir al Superbikes Barcelona Motorfest – Pirelli Catalunya Round estan disponibles a la web del Circuit. Existeixen tiquets d’un sol dia i abonaments pels tres dies d’esdeveniment, amb tota mena d’activitats incloses. Totes les modalitats garanteixen l’accés a pàdoc i a la Fan Zone per viure de prop l’autèntic ambient del Mundial de Superbike.

Accés al Circuit

Els assistents poden accedir al recinte a partir de les 8:30 h per la Porta 1. També tenen oberta la taquilla 1 per fer qualsevol gestió i poden estacionar els seus vehicles al pàrquing B. Les tribunes obertes per seguir tota l’activitat a pista son la Principal (part baixa), C, G i B. A peu poden arribar fins a la zona de pàdoc i Fan Zone.