Lando Norris, juntament amb l’equip McLaren, ha anunciat la renovació del britànic més enllà del 2025. Això era un secret a veus i, encara que hi havia rumors que el situaven a Red Bull, Norris sempre ha destacat per la seva lleialtat a l’equip papaia. Per aquest motiu, a Fórmula Ràpida hem volgut repassar la seva trajectòria amb McLaren.

Norris és un pilot molt jove, nascut el 13 de novembre de 1999 a Bristol, Regne Unit. Cal destacar que tot i portar 5 temporades completades a l’F1 i anant per la 6a continua sent un dels pilots més joves de la graella. Va arribar a la Fórmula 1 al 2019, pujant de la Fórmula 2 al mateix temps que ho feien George Russell i Alexander Albon i fins avui es reconegut com un futur campió del món.

2019: Debut Positiu en McLaren

Lando Norris va debutar en la Fórmula 1 amb McLaren, un equip històric. Vs enfrontar la difícil tasca de reemplaçar a Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne. Malgrat la pressió, la seva temporada de debut va ser positiva. Va acabar en el 11è lloc del campionat de pilots amb 49 punts. La contribució de Norris va ser crucial perquè McLaren aconseguís una inesperada quarta posició en el campionat de constructors.

2020: L’Any del Primer Podi i la Confirmació de Talents

La temporada 2020 va marcar l’ascens de Norris amb el seu primer podi en el Gran Premi d’Àustria. L’associació amb Carlos Sainz va portar a McLaren al tercer lloc en el campionat de constructors, i Norris va acabar la temporada en la novena posició del campionat de pilots amb 97 punts.

2021: Consagració i Desafiaments per la Victòria

La campanya de 2021 va ser la millor exhibició de Norris fins a la data. Va obtenir quatre podis i una pole position a Rússia. Encara que desafiaments i errors ho van relegar a la sisena posició en el campionat de pilots al final de la temporada, Norris va consolidar la seva posició com una figura emergent en la Fórmula 1.

2022: Desafiaments Tècnics i Consagració com el Millor de la Resta

La quarta temporada de Norris va estar marcada per desafiaments tècnics inicials amb els frens del McLaren. Malgrat les dificultats, va aconseguir resultats notables i es va destacar per la seva consistència, assegurant la setena posició en el campionat de pilots amb 122 punts i consolidant-se com el millor pilot de la resta.

2023: Remuntada Notable i la Cerca de la Victòria

En la seva cinquena temporada amb McLaren, Norris va enfrontar un inici desafiador amb un monoplaça poc competitiu. Malgrat això, la seva resiliència es va destacar amb un positiu sisè lloc a Austràlia. La visita de Zak Brown i la reacció de l’equip van portar a un canvi radical en el rendiment. Norris estaba lluitant per podis i a prop de la victoria en algunes ocasions. Encara que la victòria se li va escapar, va tancar la temporada en la sisena posició del campionat amb set podis i 205 punts, destacant-se com la millor temporada fins al moment.

Al llarg de la seva carrera en la Fórmula 1, Lando Norris ha demostrat un creixement constant. Ha superat reptes i consolidant-se com un dels pilots més prometedors de la categoria. El seu ascens meteòric suggereix un futur brillant i emocionant en l’automobilisme d’elit.