La tercera cursa de la temporada 2015-2016 del campionat FIA Formula E es durà a terme a Punta del Este, al Uruguai.

Punta del Este és una ciutat costanera d’Uruguai que compta amb una població de estimada a 9,300 habitants i famosa per les seves platges, casinos i iots. Amb pocs centres turístics a Amèrica del Sud són capassos de rivalitzar el seu glamour. Punta del Este és en realitat una referència a diverses ciutats en una petita península on el Riu de la Plata es reuneix amb l’oceà Atlàntic i és ràpidament convertit en favorit per els turistes del món. Es divideix en tres àrees principals; la Península ofereix l’eix principal amb molts bars i restaurants, mentre que La Barra és coneguda per la seva platja i vida nocturna; finalment, José Ignacio, una zona tranquil·la, famosa per la seva impressionant bellesa.

El Circuit de Formula E a Punta del Este, situat a Platja Brava Beach, té una longitud de 2.8km.

La temporada anterior el pòdium va estar a càrrec de Sébastien Buemi (e.dams-Renault) amb la victòria, Nelson Piquet (Xina Racing) en segon lloc i Lucas di Grassi (Audi Sport ABT) en tercer lloc.

Entre les novetats per aquesta cursa està l’anunci de Trulli que es retira de la competició, ja que fins a la data no havia pogut participar a cap de les dues primeres curses i finalment s’ha decantat per retirar-se. Al mateix temps dóna pas a un nou constructor que entra per a la temporada 2016-2017, el britànic Jaguar.

El ePrix de Punta del Este es durà a terme el 19 de desembre de 2015 amb pràctica, qualificació i la cursa, tot tenint lloc en el transcurs del dia per minimitzar la interrupció de la ciutat amfitriona.