Helmut Marko creu que la imminent reducció del temps de desenvolupament d’Aston Martin afectarà l’equip britànic

Sobretot gràcies a Fernando Alonso, Aston Martin està sent l’equip revelació de la temporada 2023 de la Fórmula 1. Després de sis curses, l’espanyol està tercer en la classificació de pilots, per darrere de Max Verstappen i Sergio Pérez, amb cinc podis. El bicampió del món també ha mantingut a l’equip un punt per davant de Mercedes en el Mundial de Constructors.

Segons Helmut Marko, assessor dels austríacs, la reducció del temps de CFD i de túnel de vent d’Aston Martin podria afectar la seva capacitat per a mantenir la pressió en la segona meitat de la temporada.

Imagen

Al que Marko es refereix és al sistema de hàndicap de restricció de proves aerodinàmiques, que permet una certa quantitat de CFD i d’ús del túnel de vent en funció de la classificació de constructors de l’any anterior.

Com a sisè classificat l’any 2022, Aston Martin va ser un dels principals equips beneficiats de cara a aquesta temporada. Se li va permetre el 95% del límit de proves aerodinàmiques base, en comparació amb el 70% de RedBull com a equip campió, que a més es va veure afectat per noves reduccions com a penalització per excedir el límit de costos de 2021.

Però la taula es reinicia l’1 de juliol i, suposant que Alonso i que Lance Stroll puguin mantenir a Mercedes darrere en el Mundial de Constructors, l’ús del CFD i del túnel de vent es reduirà al 75% per a la resta de l’any, la qual cosa també afectarà el cotxe de 2024.