La preocupació dels pilots després de l’FP2 per la seguretat en la nova chicane ha provocat que, a la reunió de la Safety Comission de després de les sessions lliures s’hagi decidit de tornar al traçat utilitzat per la Formula 1.

La nova chicane del Circuit de Barcelona-Catalunya, ubicada uns metres més amunt de la que fan servir els pilots de Formula 1, ha estat objecte de controvèrsia des que es va arribar al circuit el dijous. La proximitat al mur interior va fer descartar l’opció de fer servir el traçat de F1, però el que havia d’haver estat una solució ha resultat ser un problema més gran.

Les protestes dels pilots s’han basat principalment en les característiques del piano, que es va fent més alt quan més s’allunya dels límits de la pista. Els pilots, de manera pràcticament instinctiva, sempre busquen la traçada més curta i, en fer-ho, s’han trobat amb aquest piano, que ha provocat caigudes als FP2 de MotoGP i Moto2.

Un altre motiu de preocupació ha estat que, en la zona d’aquesta nova chicane, hi ha un asfalt diferent, i el canvi d’una superfície a l’altra també pot haver estat la causa d’algun dels incidents. També s’ha criticat l’angle, l’amplada i el peralt del revolt; i la preocupació s’ha centrat sobretot en un possible incident múltiple en les primeres voltes de les curses.

És per aixó que, finalment, es tornarà a fer servir el traçat de F1, que ja es va implantar com a mesura provisional en el Gran Premi de la passada temporada. A més, els pilots reclamen, de cara a l’any que ve, un reasfaltat total del circuit i una remodel·lació completa dels murs i escapatòries de tota la zona afectada.