El reglament definitiu ha estat publicat aquest divendres per la FIA. Entre els canvis més significatius hi ha el reinici en graella de les curses neutralitzades pel cotxe de seguretat, el parc tancat després dels tercers lliures i quatre motors per temporada.

El nou reglament de la FIA per la Fórmula 1 de 2015 continua el camí obert per l’eficiència, rebaixar els pressupostos i l’intent desesperat per fer les curses més emocionants. En canvi més polèmic i significatiu correspon a la normativa de neutralització de les curses pel cotxe de seguretat.

Si el safety car surt a pista després de les dues primeres voltes de l’inici o neutralització i abans de les cinc últimes voltes de la cursa el procediment canviarà. Quan la pista estigui llesta per reiniciar la cursa el cotxe de seguretat es dirigirà al carril de boxes i els cotxes hauran d’aturar-se a la graella en ordre de classificació de cursa per encetar una nova sortida tal i com es fa a l’inici de cada cursa.

Pilots com Nico Rosberg i Daniel Ricciardo ja s’han expressat en contra d’aquesta normativa ja que troben que pot suposar un gran desavantatge pels pilots de la capçalera i perquè no és una idea justa degut a la dificultat de fer una bona sortida. També hi ha altres opinions com les de Fernando Alonso i Lewis Hamilton, que es mostren escèptics. Per l’asturià no hi ha diferència entre les dues maneres i no hi ha per què queixar-se. Les sortides en aturada són una pràctica generalitzada al karting.

També hi haurà canvis en l’ús de les unitats de potència. Aquestes estaran limitades a quatre per tota la temporada – excepte si hi ha més de vint proves, que en seran cinc – i la penalització per canvi, enlloc de començar la cursa des del pit lane serà de començar-la des de l’última posició de la graella. A partir de 2015 el parc tancat s’aplicarà des de la tercera sessió de lliures en lloc de la classificatòria, com s’estava fent des d’ara. Tot i així, les hores de treball divendres augmenten en dues.

Per abaratir els costos es redueixen les possibilitats de proves aerodinàmiques i els tests de pretemporada seran a Europa. S’adverteix que en seran només dos per 2016.

En quant a regulacions tècniques es continuaran utilitzant les mantes escalfadores i el canvi en les llantes es preveu en un futur. Les regulacions canviaran en quant als frontals per fer-los encara més segurs i estètics, tal i com va prometre l’organització després de veure els resultats. Per encara més seguretat es fan obligatoris sistemes de cremallera i les regulacions en els frens seran més estrictes.

L’expectació està en el reinici de les curses i de ben segur que generarà polèmica aquests dies.