Després de les polèmiques penalitzacions a Rosberg a Silverstone i Button a Hungaroring, el director de cursa Charlie Whiting ha informat als equips que els missatges de ràdio no comptaran gairebé amb restriccions.


La decisió es va prendre dijous durant la reunió que va mantenir el Grup d’Estratègia de F1 a Ginebra. Les restriccions imposades als missatges que es podien donar des dels equips a través de la ràdio estaven provocant un gran malestar tant en els pilots com en els aficionats. És per aquesta última raó que s’ha justificat la flexibilització a partir del GP d’Alemanya, ja que les dades d’audiència continuen baixant i les queixes dels aficionats per la falta d’informació s’han succeït des que van començar les restriccions presents fins al dia d’ avui.

No obstant això, seguirà existint una regulació al voltant dels missatges que es poden donar durant la volta de formació prèvia al començament de la cursa. Els pilots podran ser informats de qualsevol problema en el seu monoplaça (la qual cosa els obligarà a entrar al pit-lane), així com en el monoplaça d’un altre pilot. A la vegada, missatges contenint informació sobre decisions de Direcció de Cursa, missatges directes d’aquesta o sobre la presència d’oli o brutícia a determinades zones de la pista també seran tolerats.

Finalment, els equips no podran fer servir el “botó de la privacitat”, que els permetia donar missatges als seus pilots sense que les televisions poguessin emetre en directe. D’aquesta manera, els aficionats podran tenir accés a tots els missatges que rebin els pilots des del pit-wall.